Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Helaas, wij zijn gesloten Wij zijn maandag weer open vanaf: 08:00

Distributieriem en waterpomp vervangen voor uw Ford 1.6 tdci

U wilt dit onderhoud laten uitvoeren, omdat u op een veilige en verantwoorde manier door wilt kunnen rijden met uw Ford. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, we zijn u graag van dienst!

Daarom zijn wij Ford 1.6 tdci specialist.

Door ons wordt er, naast de werkzaamheden voor het vervangen van de distributieriem altijd al verder gekeken dan alleen naar de timing en de waterpomp. We kijken naar de bekende zwakke punten, de staat van de wagen en eventuele andere mankementen. Die wilt u als eigenaar kennen voor er wordt geïnvesteerd in de auto.
Bovendien weet u dan dat u weer met een gerust hart op pad kunt na de ingreep. Des te meer van belang is het dan dat er aan de Ford 1.6 tdci gewerkt wordt door een bedrijf dat deze motoren letterlijk van haver tot gort kent. Er vele heeft gerepareerd, gereviseerd of vervangen door een ruilmotor. En nog steeds dagelijks onderhoud pleegt aan deze blokken.

Een proefrit vooraf, waarin de motor volledig op bedrijfstemperatuur komt geeft veel informatie over de staat van de motor. Met alleen naar binnen rijden, ontdek je vrijwel niets als monteur. Vervolgens eens goed ruiken en luisteren onder de kap, of er sporen zijn van bijvoorbeeld lekkende verstuivers of andere zaken. Kortom, bij ons is uw Ford 1.6 tdci in goede handen. Zijn er signalen die duiden op problemen? Dan gaan we in overleg met u op zoek naar de oorzaak voor we aan de slag gaan en voordat er kosten voor onderhoud gemaakt worden.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, we zijn u graag van dienst!

De distributieriem

De distributieriem van uw Ford zorgt voor de aandrijving van verschillende motoronderdelen, zoals de nokkenas. Het is een belangrijk onderdeel van uw motor.
De distributieriem slijt door gebruik, maar ook door ouderdom. De distributieriem kan dan breken, tanden verliezen of scheuren. Vandaar dat er zowel een interval in kilometers, als in maanden voor uw Ford wordt aangegeven. Door tijdige vervanging van de distributieriem kan ernstige schade aan uw Ford motor worden voorkomen.

Bij het vervangen van de distributieriem van uw Ford, wordt de gehele set, inclusief spanrollen en eventuele keerrollen vervangen.

De waterpomp

De waterpomp van uw Ford zorgt voor het rondpompen van de koelvloeistof in uw motor. De waterpomp slijt, net als alle draaiende delen, door het gebruik van uw Ford. Het is een belangrijk onderdeel voor de koeling van uw motor. Als de waterpomp uitvalt, wordt uw motor erg heet, of gaat koken. Dit kan eveneens tot ernstige schade aan uw Ford motor leiden.

Het vervangen van de waterpomp en (een deel van) de koelvloeistof van uw Ford wordt geadviseerd om gelijktijdig met de vervanging van de distributieriem te doen. Door de vervanging van de distributieriem en de waterpomp te combineren, spaart u dubbele reparatiekosten aan uw Ford uit.

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in revisie, reparatie of vervanging. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(27 reviews)

reviews_like25 VAN DE 27 REVIEWERS RAADT ONS AAN

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.