Voorkom verrassingen en onverwachte kosten!

Carrec Technocenter, de garage van AutoWeek Klokje Rond, helpt graag als jij van plan bent een nieuwe auto aan te schaffen!
Omdat we als universeel onderhoudsbedrijf nu eenmaal kleine en grotere mankementen van vrijwel alle merken en alle typen auto’s tegenkomen, weten we waar we op moeten letten. Daarom voeren wij sinds 2014 auto aankoopkeuringen uit. Soortgelijke controles doen we  voor Autoweek,  “Klokje rond“. Zie hier een video-impressie van twee van die controles: Klokje Rond Tesla Model S  en Klokje Rond BMW 735i.
Waar het voor u soms lastig is om te bepalen of een auto zich “goed gedraagt”, horen en zien wij vaak al snel tijdens een auto aankoopkeuring of er iets mis is. Er wordt wel eens gezegd dat we hier “wandelende vermogensbanken” hebben. Een groot aantal van onze specialisten weet door een proefrit al of de motor zijn oorspronkelijke kracht nog levert of niet. Belangrijker wellicht is dat we ook de zwakke punten, als die er zijn, kennen en weten hoe deze zich (eventueel in een beginnend stadium) openbaren. Tijdens een auto aankoopkeuring komen deze punten gemakkelijk naar voren.

Om jou tijdens de keuring goed van dienst te kunnen zijn, voeren we aankoopkeuringen voor de volgende merken uit:
-Alpina
-BMW en BMW M
-Ford Europa
-Seat
-Skoda
-VW
-Audi
-Cupra
-Volvo
-Mini
-Tesla

Onderhoud na de aankoopkeuring

Hoe werkt onze aankoopkeuring en hoe veel kost zo’n occasionkeuring?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een auto aankoop ”keuring” zoals door ANWB en Dekra wordt aangeboden, controleren wij niet enkel de elektrische snufjes in de auto. We maken een uitgebreide proefrit, waar we de prestaties van de motor en de versnellingsbak maar ook de aandrijflijn, het onderstel en de remmen controleren in representatieve, dagelijkse omstandigheden worden getest.
Bij twijfel kunnen we de diagnose apparatuur aangesloten houden tijdens de proefrit en de voornaamste waarden van de motor opslaan en terugzien. Vervolgens kijken we de auto bij ons in de werkplaats van bumper tot bumper na op eventuele gebreken. Alles bij elkaar zijn we, afhankelijk van het type auto, zo’n 2 á 3 uur bezig met deze keuring. Inclusief het uitlezen van het motormanagementsysteem van de auto rekenen voor auto’s tot en met het D segment €245,- inclusief btw. Op de factuur komen meteen alle bevindingen te staan. Deze kunnen eventueel als gespreksonderwerp met de verkoper van de auto om bijvoorbeeld over de prijs te onderhandelen.
Voor auto’s in het E en F segment zijn we langer bezig met de keuring en rekenen we € 295,- inclusief btw en voor elektrische voertuigen €325,- inclusief btw.
Benieuwd naar de mogelijkheden en beschikbaarheid voor een auto die jij op het oog hebt? Neem gerust contact met ons op! We beantwoorden je bericht zo snel mogelijk!

Aankoopkeuring van je auto met proefrit

Waarom jouw aankoopkeuring uit laten voeren door Carrec Technocenter?

We kunnen door onze ervaring met het groot onderhoud van bijna auto’s voorspellen welke, soms kostbare, slijtage onderdelen er “aan zitten te komen”. Dat voorkomt verrassingen kort na de aanschaf. Op die manier maak je een goed onderbouwde keuze en komt u na de aankoop niet voor verrassingen te staan! Uiteindelijk is het aan jou zelf om te bepalen of u de prijs van de occasion in relatie tot onze bevindingen de juiste vindt. Een andere keuze is om met de verkoper in gesprek te gaan over de prijs van de auto.
Meestal is het een kwestie van “doen!” of “lekker laten staan!”. Jaarlijks voeren we meer dan 350 van deze keuringen uit en geven ons oordeel over een auto. Ben je bezig met de aanschaf van een auto en niet helemaal zeker van de kwaliteit van de occasion, geef ons een aantal dagen van tevoren een seintje en wij zorgen dat de juiste diagnosespecialist voor je klaar staat!

    We gebruiken het kenteken om het merk, model en de motoruitvoering van jouw auto te bepalen.