Waarom Koni schokdempers?

Als uw auto aan nieuwe schokdempers toe is en u van de gelegenheid gebruik wilt maken om uw auto comfortabeler, zekerder of sportiever te laten rijden , is er een interessant alternatief van eigen bodem! 
Koni is een Nederlandse fabrikant van hoogwaardige schokdempers voor personenauto’s, campers en bedrijfswagens, gevestigd in Oud-Beijerland en als sinds 1940 actief bezig met ontwikkeling en productie van schokdempers. Ze produceren bij uitstek schokdempers die beter zijn dan de schokdempers die origineel onder uw auto zitten. 

Producten

Koni produceert schokdempers met diverse karaktereigenschappen. De verschillende typeaanduidingen laten zien wat voor soort artikel het is: 

Koni Special Active – beter dan origineel!   
De Special Active schokdempers maken gebruik van gepatenteerde FSD (Frequency Selective Damping) technologie. De schokdemper herkent het wegdek en past zich aan, aan de omstandigheden. Op onregelmatig wegdek zoals klinkers of bij dwarsrichels in de snelweg worden ze soepel. Bij insturen van een bocht op snelheid (body roll) blijft de schokdemper stevig. Zo heeft u een comfortabele auto die toch dynamisch rijdt. Deze dempers zijn uitermate geschikt voor auto’s met een hoog zwaartepunt zoals SUV’s of campers maar ook voor een heel aantal ‘normale’ personenauto’s. 

Het grote verkoopsucces van de Koni Special Active komt voornamelijk uit de geavanceerde technologie, die elke auto vele malen comfortabeler kan maken. Van BMW tot Fiat camper, de Koni Special Active kan het rijplezier vergroten, zonder aan rijdynamiek in te leveren.

Koni STR.T – Om de bestuurder meer bij het rijden te betrekken 
De STR.T demper van Koni is erop gericht meer feedback van de weg en het gedrag van de auto te geven zonder daarbij comfort uit het oog te verliezen. Een upgrade van een standaard onderstel en ook geschikt voor gebruik met verlagingsveren. 

De Koni STR.T dempers zijn geschikt voor een groot aantal moderne, relevante auto’s. Benieuwd of dit de optie voor jouw auto is? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Koni Sport – De naam zegt het al
De Sport dempers van Koni, ook wel bekend als ‘gele koni’s’, zijn bedoeld om de bestuurder een sportieve ervaring te geven. Zeer geschikt als upgrade van een zowel standaard (comfort) als sport (S-Line, M-Sport, AMG etc) onderstellen. De dempers zijn uitermate geschikt voor gebruik met verlagingsveren en kunnen in hardheid versteld worden.

Koni schokdempers laten monteren

Voor meer informatie, zoals advies over geschikte schokdempers, of maken van een afspraak, bel ons of schrijft een bericht via het formulier. Wij beantwoorden je bericht doorgaans binnen 1 werkdag.

    We gebruiken het kenteken om het merk, model en de motoruitvoering van jouw auto te bepalen.