Wat is een Einde Garantie Keuring?

Vanuit onze klanten krijgen we al jaren de vraag om auto’s op alle manieren te keuren. Soms om te kijken of een auto nog een tijdje mee kan, soms aan de start van een project om te bepalen wat er nodig is om een auto weer in topconditie te krijgen of zelfs beter dan origineel te maken.

De laatste 2 jaar krijgen we ook steeds vaker de vraag of we een Einde Garantie Keuring uit kunnen voeren. Onze klanten waren in die gevallen op zoek naar een onafhankelijke partij om de auto in z’n geheel technisch én optisch te keuren. Door ons onafhankelijke advies kunnen eventuele gebreken in een vroeg stadium herkend worden en opgelost voordat de garantieperiode verlopen is.

Op deze manier hebben we al veel klanten mogen helpen en hen geadviseerd over de technische staat tijdens de garantieperiode. In 99% van de gevallen zijn de kosten van keuring direct terug verdiend door de kostbaarheid van de reparaties die onder garantie uitgevoerd worden.

    We gebruiken het kenteken om het merk, model en de motoruitvoering van jouw auto te bepalen.

    Hoe werkt onze Einde Garantie Keuring?

    Onze Einde Garantie Keuring is heel vergelijkbaar met een Algehele Staat Keuring of Aankoopkeuring. De monteur start de keuring altijd met een uitgebreide, gevarieerde proefrit waarin alle dagelijkse situaties voor komen. Een stuk snelweg, een stukje door de stad met drempels en een stuk N-weg passeren tijdens de proefrit. Omdat we dagelijks vergelijkbare proefritten maken, krijgen we direct een beeld van de conditie waarin de auto zich bevindt. Bij deze proefrit kunnen de prestaties van de motor en de versnellingsbak maar zeker ook de aandrijflijn, het onderstel en de remmen goed in kaart gebracht worden. Na de proefrit gaat de auto de werkplaats in en zijn we aanvullend ongeveer 1.5 tot 3 uur bezig om de technische staat te beoordelen. Tijdens de keuring worden alle elektronische componenten van de auto uitgelezen en een beeld gevormd van eventuele storingsmeldingen.

    Nadat de monteur de inspectie en proefrit afgerond heeft, is er de mogelijkheid samen onder de auto door lopen en aandachtspunten te bespreken en worden de gevonden punten aangewezen en uitgelegd. We nemen hier uitgebreid tijd om samen bij de auto te kijken en indien nodig vragen te beantwoorden. Naderhand krijg je van ons een rapport mee waarop alle gevonden punten staan, en bespreken we samen de gebreken waarvan wij het slim achten terug te gaan naar de partij die garantie verleent. Enthousiast geworden? Plan via onderstaande module makkelijk jouw afspraak in!

    Een Einde Garantie Keuring laten uitvoeren? Plan hier zelf je afspraak in!