“Wat is eigenlijk de staat van mijn auto?” Dit is een veel gestelde vraag bij Carrec, die we vaak horen van mensen die een warme band met hun auto hebben ontwikkeld. Liefhebbers die heel goed weten wat ze willen en behoefte hebben aan gedegen advies. De missie: jouw auto precies maken zoals jij deze wilt, zodat je er jaren met plezier en zonder problemen mee kan rijden!
Onze aanpak is om eerst een grondige inspectie van de staat van de auto uit te voeren, eigenlijk zoals we dat ook voor AutoWeek doen. We beginnen met het maken van een uitgebreide proefrit. Omdat we heel veel proefritten maken merken we dan al waar slijtage of defecten zijn opgetreden en krijgen we een heel aardig beeld van de staat van de auto en het weggedarg. Vervolgens gaat de auto de werkplaats in en kijkt de monteur de auto van bumper tot bumper na.

Feitelijk bepalen we dan wat de tijd en het gebruik met de auto gedaan heeft sinds deze de fabriek uit gekomen is. Een zorgvuldige, kritische blik waarin we in één keer weten wat er aan jouw auto mankeert. Veel eigenaren slijten met hun auto mee, waardoor kleine gebreken niet meer opvallen. Vergelijk het maar met een matras waar je al jaren op slaapt. Het bevalt je prima, tot je op een nieuwe gaat liggen. Véél eerder moeten doen denk je dan. Zo gaat het met auto’s ook. Een auto slijt heel geleidelijk en het is bijna onmogelijk om je dan nog goed te herinneren hoe het ooit geweest is.

De laatste stap voor we onze aanpak en advies presenteren, is een gesprek over persoonlijke wensen of klachten. Soms is het terugbrengen in nieuwstaat niet wat je wilt. Meer comfort of juist sportiviteit, een aangepast onderstel, grotere remcapaciteit, het wegnemen van bepaalde geluiden of juist het toevoegen van beleving. Het is altijd maatwerk waarin we ons heel precies focussen op jouw wensen. Het is voor ons en jou dus echt een ”Special Project”!

    We gebruiken het kenteken om het merk, model en de motoruitvoering van jouw auto te bepalen.