Waarom een sportuitlaat laten monteren?

Autofabrikanten zijn bij het ontwikkelen van auto’s gebonden aan wat de gemiddelde rijder wil. Daarom produceert de gemiddelde auto (helaas) maar weinig uitlaatgeluid. Ook is een originele uitlaat veelal een restrictie, in simpele taal; hij gaat ten koste van pk’s.

We krijgen geregeld berichten van autoliefhebbers die op zoek zijn naar meer beleving in hun auto. Uitlaatgeluid is daar een zeer belangrijk onderdeel van! Het geluid van de auto bepaalt misschien niet direct hoe snel een auto gaat, maar is wel heel belangrijk voor wat we bij Carrec de beleving Pk’s noemen. Die zijn eigenlijk veel belangrijker dan de normale Pk’s. Door het extra geluid van een goede kwaliteit sportuitlaat nemen de beleving en het rijplezier exponentieel toe. Bovendien hoef je om van meer uitlaatgeluid te genieten niet persé hard te rijden. Je kunt er ook bij ‘normaal’ rijden al veel plezier aan beleven.
Gelukkig bieden merken als Milltek, Remus, Simons, Wagner en een aantal andere merken hier dé oplossing voor! Carrec Technocenter is dealer van deze en nog een aantal uitlaatmerken en heeft veel ervaring om voor jouw auto de oplossing te verzorgen!

Onze merken

MILLTEK EXHAUST

Milltek is een van de bekendere uitlaatmerken. Een Engels bedrijf opgericht in 1983 en uitgegroeid tot één van de leidende producenten van uitlaatsystemen in de wereld. Het hoofdkwartier van Milltek is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, maar het ontwikkelen van de uitlaatsystemen gebeurt rondom en op de Nürburgring in Duitsland. Alle Milltek uitlaatsystemen zijn ontwikkeld om een fijn, puur geluid te produceren zonder resonantie. De Milltek sportuitlaat wordt bovendien gefabriceerd van roestvaststaal, waardoor het onderhoudsvrij is en een autoleven mee gaat. Als je op zoek bent naar een sportuitlaat op maat van hoge kwaliteit, dan bent u daarvoor bij Milltek aan het juiste adres.

REMUS EXHAUST

Remus is een bedrijf van Oostenrijkse bodem dat al sinds 1990 bestaat. In een rap tempo hebben zij zich net als Milltek ontwikkeld tot één van de toonaangevende uitlaatfabrikanten. De kennis en producten van Remus worden ook door enkele grote auto- en motorfietsfabrikanten zoals Mercedes AMG, Porsche, Bentley, McLaren, Aston Martin, BMW en Ducati gebruikt. En dat gebeurt niet zomaar. De kwaliteit en afwerking van Remus zijn ongeëvenaard!

SIMONS EXHAUST

Simons is een Zweeds merk dat uitlaten voor een beperkt aantal, veel voorkomende auto’s maakt. In tegenstelling tot de andere merken hierboven, die voornamelijk voor exclusieve auto’s systemen maken. Wie op zoek is naar een betaalbare upgrade maar geen concessies wil doen op het gebied van kwaliteit is bij Simons aan het juiste adres.

WAGNER TUNING

Wagner is veelal bekend om hun upgrade intercoolers maar produceert daarnaast ook downpipes. De downpipe is het deel van de uitlaat dat rechtstreeks op de turbo is aangesloten en bevat veelal ook de katalysator en soms ook roetfilter. Qua performance is hier de meeste winst te behalen. De turbo kan z’n lucht makkelijker kwijt met een betere downpipe wat direct tot meer vermogen leidt. De combinatie van een goede downpipe en intercooler is zeer efficiënt voor wie op zoek is naar extra vermogen dat op een verantwoorde manier behaald moet worden.

  We gebruiken het kenteken om het merk, model en de motoruitvoering van jouw auto te bepalen.

  Waarom Carrec Technocenter?

  Hier zijn wij sterk in

  De specialist om jouw auto in topconditie te houden!

  We kennen vrijwel alle auto’s erg goed!

  Passie voor auto’s zit in ons bloed

  Voor liefhebbers, door liefhebbers!

  Inspectie=Zorgeloos rijden

  We zorgen dat jij onbezorgd kan rijden