Chiptuning voor jouw auto

Een autofabrikant streeft er tijdens het ontwikkelingsproces naar om een auto te creëren die in zo veel mogelijk situaties goed presteert. Dat betekent dat een fabrikant altijd marge (een compromis) in de auto laat, die veilig benut kan worden om bijvoorbeeld meer souplesse en trekkracht te creëren. Door een softwarematige aanpassing (in de volksmond ook wel chiptuning genoemd) van de motorcomputer kunnen we uw auto een stuk prettiger maken!

Bij chiptuning wordt de software in jouw auto aangepast, met verbeterde prestaties tot gevolg. Bij elke softwarematige verandering wordt de software door ons op maat geschreven tot we 100% tevreden zijn over het rijgedrag van de auto. Met deze werkwijze zijn we elke keer verzekerd van het beste resultaat voor uw specifieke auto!

Na chiptuning heeft een auto gemiddeld zo’n 20% meer vermogen. De resultaten verschillen per merk en type en zijn daarnaast afhankelijk van de motorisering. Deze vermogenstoename is heel goed voelbaar en maakt jouw auto vooral veel soepeler. In het dagelijks verkeer vergroot dit het comfort doordat de auto makkelijker op snelheid komt. Bij gelijkblijvende rijstijl is vaak een kleine daling van het brandstofverbruik te zien. Dit komt o.a. doordat de motor minder toeren hoeft te maken om zijn prestaties te leveren.

Waarom chiptuning uit laten voeren door Carrec Technocenter?

Door onze uitgebreide technische kennis van auto’s weten we als geen ander of jouw auto geschikt is voor chiptuning. De auto wordt voorafgaand aan tuning uitgebreid door ons gecontroleerd op een aantal cruciale punten. Hierdoor weten we zeker dat jouw auto het extra vermogen veilig aan kan, zonder daarbij betrouwbaarheid in te leveren. Pas als we zeker weten of de auto gezond is, gaan we aan de slag!
Nieuwsgierig geworden naar de winst voor jouw auto? Neem gerust contact met ons op!

Carrec Technocenter voert Tuning uit

  We gebruiken het kenteken om het merk, model en de motoruitvoering van jouw auto te bepalen.

  FAQ/Veel Gestelde Vragen

  Wanneer chiptuning vakkundig wordt uitgevoerd zal het niet ten koste gaan van de levensduur van uw motor of aandrijflijn. Vakkunde, ervaring, op maat geschreven software en het gebruik van hoogwaardige programmeerapparatuur zijn van belang voor een duurzame aanpassing aan uw kostbare auto. Indien niet aan bovengenoemde eisen wordt voldaan kan chiptuning wel degelijk vervelende en kostbare gevolgen hebben. Van brandende storingslampjes tot aan ernstige motorschades behoren tot de mogelijkheden. Voorkomen is in dit geval dan ook goedkoper dan genezen.

  Hier zijn een tweetal belangrijke redenen voor, een technische en een commerciële.
  Technisch: Autofabrikanten zetten hun producten wereldwijd in de markt, hetgeen betekent dat een auto onder veel verschillende omstandigheden moet blijven functioneren. Bijvoorbeeld verschil in brandstof, luchtkwaliteit en zelfs het klimaat spelen daarbij een rol. Om een auto onder al die omstandigheden goed te laten functioneren is een zeer ruime veiligheidsmarge ingebouwd. Gezien de relatief constante brandstof en luchtkwaliteit in vrijwel geheel Europa kunnen we binnen deze veiligheidsmarge te werk gaan.
  Commercieel: Daarnaast komt het ook voor dat een fabrikant hetzelfde type auto met verschillende varianten vermogen in de markt zet. Aandrijflijn en motor zijn dan exact gelijk, alleen de software in de ECU / het motorstuurapparaat is anders.

  Ons antwoord is maatwerk chiptuning. Maatwerk is naast ervaring en vakkennis van essentieel belang voor het leveren van kwalitatief hoogwaardige chiptuning. Standaard tuningsoftware, een voorgeprogrammeerde chip of een (goedkope) powerbox kunnen schadelijk zijn voor uw auto. Vermogenswinst wordt in deze gevallen niet op een verantwoorde wijze tot stand gebracht. Al lijkt het resultaat in het begin erg goed, op langere termijn kunnen defecten aan uw auto ontstaan die anders niet waren opgetreden. Verschillende publicaties in vakbladen onderstrepen dit. Juist door maatwerk chiptuning kunnen wij ingaan op uw persoonlijke wensen en rekening houden met modificaties die aan een auto zijn gedaan (bijvoorbeeld een sportuitlaat of ander luchtfilter). Dit is met externe oplossingen of standaard producten niet mogelijk.

  Wanneer chiptuning met vakkennis, professionele apparatuur en op basis van de correcte originele software wordt uitgevoerd worden storingen en foutcodes die in verband kunnen staan met chiptuning simpelweg voorkomen. Voor uw garagebedrijf is chiptuning dan in de meeste gevallen niet eens zichtbaar, laat staan dat het problemen geeft.

  Bij nieuwe auto’s wordt fabriek- of importeursgarantie gegeven. De termijn van deze garantie is vaak een periode van twee of drie jaar. Indien uw auto buiten de garantieperiode valt verandert er dus ook niets wanneer u chiptuning uit laat voeren. Of fabrieksgarantie in stand blijft varieert per dealer –en/of garagebedrijf. Door grote kwaliteitsverschillen in de markt kijkt een dealer soms huiverig tegen chiptuning aan. Uiteraard wil uw dealer –en/of garagebedrijf niet opdraaien voor schades die zijn ontstaan door een kwalitatief slechte chiptuning. Dit is niet meer dan logisch. Informeert u daarom gerust bij ons over de details voor uw type auto en het in stand blijven van fabrieksgarantie.

  Het brandstofverbruik hangt vooral af van het gaspedaal oftewel de rechtervoet van de bestuurder.
  Door chiptuning gaat het verbruik van de auto bij gelijk gebruik omlaag. De motor presteert beter en om dezelfde prestaties te leveren heeft deze minder brandstof nodig. Als de bestuurder juist gebruik gaat maken van het verbeterde rendement en niet harder gaat optrekken of rijden, zal het verbruik dalen.

  De manier van aanpassen is voor veel aanbieders verschillend. Bovendien is de staat van de auto vóór de aanpassingen van invloed.
  Bij het vergelijken van de aanbieders is het belangrijk na te gaan hoe het opgegeven vermogen gemeten wordt. Is het aangegeven vermogen gebaseerd op het vermogen aan de krukas volgens fabrieksopgave of resultaten op de rollerbank? Als we zeker willen zijn van de vermogenstoename is een rollerbank run het enige antwoord. Alleen dan is vast te stellen wat het vermogen aan de wielen voor en na de aanpassing is.
  In de praktijk wordt een rollerbanktest echter in lang niet alle gevallen gedaan. Het voelen van een forse verbetering van de prestaties van de auto is voor veel klanten voldoende.

  Bij (bijna) elke auto is door chiptuning vermogenswinst te behalen. Naar onze mening kun je bij voorbaat nooit zeggen of chiptuning zinvol is. Het is afhankelijk van uw eigen wensen.
  Over het algemeen is de vermogenstoename bij auto’s zonder turbo (non-turbo) lager dan bij een turbo motor. Vermogenswinst van een non-turbo auto ligt grof gezegd zo tussen de 2-5% van het originele vermogen (er zijn enkele uitzonderingen). Voor sommige eigenaren is dit resultaat meer dan genoeg. Wanneer bijvoorbeeld de auto net een aantal pk’s tekort komt voor het trekken van een caravan.

  Bij auto’s met een turbo motor behalen we winsten van soms meer dan 35%.

  Informeert gerust naar de mogelijkheden. We staan je graag te woord met advies over jouw auto!

   Chiptuning volkswagen caddy