Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Helaas, wij zijn gesloten Wij zijn donderdag weer open vanaf: 08:00

Alle auto’s bevatten een compromis

Een autofabrikant streeft er tijdens het ontwikkelingsproces naar om een auto te creëren die in zo veel mogelijk situaties goed presteert. Dat betekent dat een fabrikant altijd marge (een compromis) in de auto laat, die veilig benut kan worden om bijvoorbeeld meer souplesse en trekkracht te creëren. Door een softwarematige aanpassing (in de volksmond ook wel chiptuning genoemd) van de motorcomputer kunnen we uw auto een stuk prettiger maken!

Wat is chiptuning?

Bij chiptuning wordt de software in uw auto aangepast, met verbeterde prestaties tot gevolg. Bij elke softwarematige verandering wordt de software door ons op maat geschreven tot we 100% tevreden zijn over het rijgedrag van uw auto. Met deze werkwijze zijn we elke keer verzekerd van het beste resultaat voor uw specifieke auto!

Na chiptuning heeft een auto gemiddeld zo’n 20% meer vermogen. De resultaten verschillen per merk en type en zijn daarnaast afhankelijk van de motorisering. Deze vermogenstoename is heel goed voelbaar en maakt jouw auto vooral veel soepeler. In het dagelijks verkeer vergroot dit het comfort doordat de auto makkelijker op snelheid komt. Bij gelijkblijvende rijstijl is vaak een kleine daling van het brandstofverbruik te zien. Dit komt o.a. doordat de motor minder toeren hoeft te maken om zijn prestaties te leveren.

Waarom chiptuning uit laten voeren door Carrec Technocenter?

Door onze uitgebriede technische kennis van auto’s weten we als geen ander of jouw auto geschikt is voor chiptuning. De auto wordt voorafgaand aan tuning door ons uitgebreid gecontroleerd op een aantal cruciale punten. Hierdoor weten we zeker dat jouw auto het extra vermogen veilig aan kan, zonder daarbij betrouwbaarheid in te leveren. Pas als we zeker weten of de auto gezond is, gaan we aan de slag!

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden voor jouw auto zijn? Neem gerust contact met ons up. We staan je graag te woord.

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in onderhoud, (aankoop)keuringen en prestatieverbeteringen bij personenauto’s en campers. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(217 reviews)

reviews_likeBEKIJK HIER ONZE REVIEWS

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.