Chiptuning voor jouw auto

Een autofabrikant streeft er tijdens het ontwikkelingsproces naar om een auto te creëren die in zo veel mogelijk situaties goed presteert. Dat betekent dat een fabrikant altijd marge (een compromis) in de auto laat, die veilig benut kan worden om bijvoorbeeld meer souplesse en trekkracht te creëren. Door een softwarematige aanpassing (in de volksmond ook wel chiptuning genoemd) van de motorcomputer kunnen we uw auto een stuk prettiger maken!

Bij chiptuning wordt de software in jouw auto aangepast, met verbeterde prestaties tot gevolg. Bij elke softwarematige verandering wordt de software door ons op maat geschreven tot we 100% tevreden zijn over het rijgedrag van de auto. Met deze werkwijze zijn we elke keer verzekerd van het beste resultaat voor uw specifieke auto!

Na chiptuning heeft een auto gemiddeld zo’n 20% meer vermogen. De resultaten verschillen per merk en type en zijn daarnaast afhankelijk van de motorisering. Deze vermogenstoename is heel goed voelbaar en maakt jouw auto vooral veel soepeler. In het dagelijks verkeer vergroot dit het comfort doordat de auto makkelijker op snelheid komt. Bij gelijkblijvende rijstijl is vaak een kleine daling van het brandstofverbruik te zien. Dit komt o.a. doordat de motor minder toeren hoeft te maken om zijn prestaties te leveren.

Waarom chiptuning uit laten voeren door Carrec Technocenter?

Door onze uitgebreide technische kennis van auto’s weten we als geen ander of jouw auto geschikt is voor chiptuning. De auto wordt voorafgaand aan tuning uitgebreid door ons gecontroleerd op een aantal cruciale punten. Hierdoor weten we zeker dat jouw auto het extra vermogen veilig aan kan, zonder daarbij betrouwbaarheid in te leveren. Pas als we zeker weten of de auto gezond is, gaan we aan de slag!
Nieuwsgierig geworden naar de winst voor jouw auto? Neem gerust contact met ons op!

Carrec Technocenter voert Tuning uit

  We gebruiken het kenteken om het merk, model en de motoruitvoering van jouw auto te bepalen.

  FAQ/Veel Gestelde Vragen

  1. Heeft chiptuning negatieve gevolgen voor motor en/of aandrijflijn?

  2. Waarom is het vermogen van mijn auto origineel niet zo hoog?

  3. Welke manier van tuning is het beste en waarom?

  4. Kunnen er door chiptuning problemen bij onderhoud of diagnose ontstaan?

  5. Blijft mijn fabrieksgarantie behouden?

  6. Wat is de invloed van chiptuning op het brandstofverbruik?

  7. Waarom zit er verschil in prijs en vermogenswinst bij de diverse aanbieders?

  8. Heeft chiptuning zin bij alle auto’s?

  Fout: Contact formulier niet gevonden.

  Chiptuning volkswagen caddy