AutoWeek Klokje Rond: Waar de échte technische staat van de auto belicht wordt!

Sinds 2014 voeren wij voor AutoWeek de ‘’Klokje Rond’’ keuringen uit. In deze rubriek worden auto’s met hoge kilometerstanden technisch onder de loep genomen. Dit gebeurt altijd door onze keurmeesters Joep Schuurman en Tim de Leeuw. In het blad wordt de keuring beschreven en online door middel van video in beeld gebracht. Door de jaren heen is deze rubriek uitgegroeid tot de bekendste rubriek van AutoWeek.
Door de jaren heen hebben Joep en Tim honderden auto’s op deze manier mogen keuren. Benieuwd naar alle video’s? Via deze link kun je alle Klokje Rond video’s bekijken!
Heb je zelf een auto met een hoge kilometerstand? Meld je hier aan voor Klokje Rond!

De staat van jouw eigen auto bepalen?

Ben je benieuwd hoe jouw eigen auto er aan toe is? We kijken jouw auto graag op dezelfde manier na als we bij Klokje Rond doen! We noemen dat onze ”Algehele Staat Keuring”. Deze keuring begint altijd met een uitgebreide, gevarieerde proefrit waarin alle dagelijkse situaties voor komen. Een stuk snelweg, bebouwde kom met drempels en een stuk binnendoor. Omdat we heel veel van dat soort proefritten maken, krijgen we al snel een gevoel voor de staat van de auto. Bij deze proefrit kunnen de prestaties van de motor en de versnellingsbak maar zeker ook de aandrijflijn, het onderstel en de remmen goed in kaart gebracht worden. Na de proefrit gaat de auto de werkplaats in en zijn we zo’n 1.5 tot 3 uur bezig om de technische staat te beoordelen. Uiteraard lezen we ook alle elektronische systemen van de auto uit met onze diagnoseapparatuur.

Als een van onze technisch specialisten zijn inspectie heeft afgerond, kan je samen onder de auto door lopen om de gevonden punten te bespreken. We nemen uitgebreid de tijd om samen bij de auto te kijken en eventuele vragen te beantwoorden. Dat geeft jou een mooi beeld van de staat van jouw auto en waar eventuele defecten vandaan komen. Ben je enthousiast geworden van onze werkwijze? Plan via module verderop deze pagina gemakkelijk jouw afspraak in, of neem contact als er verdere vragen resteren!

Om jou tijdens de keuring goed van dienst te kunnen zijn, voeren we de keuringen primair voor de volgende merken uit:
-Alpina
-BMW en BMW M
-Ford Europa
-Seat
-Skoda
-VW
-Audi
-Cupra
-Volvo
-Mini
-Tesla

Algehele staat keuring auto

Jouw auto zoals Klokje Rond nakijken? Plan hier zelf je afspraak in!

Joep Schuurman over Klokje Rond

”Inmiddels mag Carrec al meer dan 9 jaar de keuringen voor Autoweek Klokje Rond verzorgen. Vanaf de eerste keer hebben we dat volgens onze eigen werkwijze gedaan, precies zoals we ook naar de auto’s van onze klanten kijken. Streng maar rechtvaardig met als utlieme gedachte: ‘techniek liegt niet, recht is recht, krom is krom’.
Soms zijn de keuringen erg leuk omdat we bijzondere auto’s mogen nakijken die ondanks de hoge kilometerstand in goede staat zijn. Soms is het ook heel ongemakkelijk, als auto’s in slechte of zelfs onveilige staat zijn terwijl de eigenaar vol trots staat te vertellen dat er nooit iets aan mankeert.
Keer op keer wordt weer bewezen dat goed onderhoud het behoud van de auto is. Zelfs auto’s met meer dan 1 Miljoen kilometer kunnen nog goed rijden, als er maar voor gezorgd wordt!
Inmiddels mogen we ook vaak ‘Klokje Rond Keuringen’ voor onze eigen klanten uitvoeren. Dan kijken we dat auto op vergelijkbare manier als in de video’s na. Als we daarmee klaar zijn gaan we er samen met de klant onderdoor om de aangetroffen defecten en aandachtspunten toe te lichten. Net als bij Klokje Rond is dat soms heel leuk, en soms heel ongemakkelijk. Maar in alle gevallen levert het voor onze klanten cruciale informatie op; wat moet ik doen om nog een tijd van mijn auto te genieten, of in het slechtste geval; het is tijd om een nieuwe auto te gaan zoeken.”

-Joep Schuurman, eigenaar Carrec Technocenter

De garage van AutoWeek ”Klokje Rond”

Carrec Technocenter

Gespecialiseerd in Europese merken

Zo weet je écht hoe jouw auto er aan toe is!

Ook de meest exclusieve sportwagens kijken we na!

Vragen over onze aanpak of de kosten voor jouw auto? Stel ze gerust!