Onderhoud aan jouw Volvo

Als we aan een merk denken dat bekend staat om 100.000-den kilometers met gemak te kunnen behalen, dan denken we aan Volvo: robuust en krachtig. Maar Volvo is ook vooruitstrevend. Zo heeft Volvo diverse veiligheissystemen ontwikkeld en heeft Volvo ook volledig elektrische auto’s en plug-in hybride auto’s in het gamma.
Toch haalt een auto alleen hoge kilometerstanden als benodigd onderhoud op tijd uitgevoerd wordt. Het onderhoudsinterval wat voor moderne Volvo’s wordt voorgeschreven is veel hoger dan vroeger: er kan wel 30.000km tussen twee onderhoudsbeurten zitten! Door onze ervaring met oudere en moderne Volvo modellen weten we dat zulke lange intervallen de levensduur van Volvo’s drastisch verkort, wat betekent dat de hoge kilometerstanden waar Volvo om bekend staat niet gehaald worden.

Naast behoud van de goede staat van jouw Volvo, zorg je voor veel meer rijplezier wanneer je onderhoud en reparaties op tijd laat uitvoeren. Ons advies is om elke 20.000 kilometer of ieder jaar, wat het eerste aan bod komt, jouw auto te laten nakijken en voorzien van nieuwe motorolie en oliefilter. Op die manier waarborgen wij duurzaamheid en onbezorgd rijden. 

Algehele Staat Keuring van jouw Volvo

Is jouw auto goed onderhouden? Heb je een goede auto gekocht? Je rijdt al lange tijd in jouw auto of je hebt de auto pas kort: in alle gevallen kan het zijn dat je wil weten in wat voor staat de Volvo eigenlijk is. Wij kijken jouw Volvo grondig na en maken een uitgebreid rapport van onze bevindingen, zoals we dat voor AutoWeek ”Klokje Rond” ook doen. In dat rapport staan alle aandachtspunten en je krijgt van ons advies over een eventueel vervolg. Hier vind je meer informatie over deze keuring!

Ben je van plan om een gebruikte Volvo te kopen? Maak dan gebruik van onze aankoopkeuring. We adviseren voor een gesprek met de verkopende partij. Met een  aankoopkeuring  hebben we al velen kunnen behoeden voor een miskoop en alle ellende en extra kosten die daarbij komen kijken .

Aankoopkeuring Volvo
Op basis van 300+ beoordelingen

Is jouw Volvo toe aan een onderhoudsbeurt?

  We gebruiken het kenteken om het merk, model en de motoruitvoering van jouw auto te bepalen.
  Veel voorkomende reparaties bij Volvo

  Veel voorkomende reparaties bij Volvo

  Omdat we veel aan Volvo’s werken, kennen we de auto’s goed. We helpen graag met diagnose en reparatie als zich een probleem of defect voordoet bij jouw auto. Een greep uit problemen die we tegenkomen zijn:

  • Versleten koppeling en/of 2-massa/dubbel massa vliegwiel
  • Lekkende of defecte injectoren bij diesels
  • Olielekkage
  • Vervuiling door EGR problemen
  • Lekkage/verlies van koelvloeistof
  • Versleten schokdempers
  • Versleten rubbers in draagarmen/het onderstel
  • Problemen met de READ unit bij T6 motoren
  • Etc.

  Waarom Carrec Technocenter?

  Hier zijn wij sterk in

  Volvo – For Life

  We zorgen dat jouw Volvo lang mee gaat!

  Upgrades

  We maken jouw auto zoals jij ‘m wilt hebben!

  Reparatie

  We helpen graag met reparatie en diagnose bij alle moderne Volvo’s!

  Onze klanten

  Deze en 230+ anderen

  Op basis van 300+ beoordelingen

  Mijn Focus MK4 ST is voorzien van EBC-schijven en -blokken een ST-XA schroefset. De auto rijdt nog beter dan dat ie al deed! Groot pluspunt: de tijd en vooral persoonlijke aandacht die wordt gegeven!

  Ford Focus ST-3 – Stephan

  Koni dempers laten plaatsen onder mijn Expert, een wereld van verschil. Compleet andere bus onder de kont.  Had ik dit eerder geweten… Aanrader, rijdt spatzuiver!

  Peugeot Expert – Arjen

  Er werken hier echte vakmensen. Onze Volkswagen Passat uit 2017 vertoonde gekraak in het onderstel. De rubbers aan de voorzijde zijn vervangen en het gekraak is verleden tijd. Een goed georganiseerd bedrijf!

  Volkswagen Passat – 2017