Waarom Bilstein schokdempers monteren?

Wanneer uw schokdempers versleten zijn en u op zoek bent naar een upgrade van uw auto, dan is Bilstein een van de merken waar u terecht kunt. Bilstein produceert: 

  • Schokdempers die dezelfde eigenschappen hebben als de originele schokdempers, maar van betere kwaliteit zijn (denk hierbij vooral aan de levensduur). 
  • Schokdempers die naast een betere levensduur ook op gebied van comfort als sportiviteit beter presteren dan de dempers waarmee uw auto uit de fabriek gekomen is. 
  • Sportieve upgrades zoals schokdempers, verlagingssets met veren en schokdempers ineen, in hoogte verstelbare sets van schokdempers en veren en zelfs kits bedoeld om de rijhoogte van een auto te vergroten.

Bilstein’s leveringsprogramma

Bilstein produceert voor elk wat wils. De verschillende typeaanduidingen laten zien wat voor soort artikel het is:
B1 t/m 4: Origineel en beter
B1: Montagemateriaal zoals toplagers, stofhoezen, bumpstops etc. 
B2: Budgetlijn (deze monteren wij bij voorkeur niet).
B3: Veren.
B4: OE (originele) schokdempers. Rij eigenschappen en pasvorm zijn gelijk aan de schokdempers waarmee uw auto uit de fabriek kwam. De levensduur is sowieso gelijk aan, maar meestal langer dan origineel.
B6 en hoger: Upgrade t.o.v. origineel
B6: Schokdempers gebouwd volgens Bilsteins eigen interpretatie op de originele, beter, geschikter voor sportief rijden en tegelijkertijd comfortabeler dan origineel. 
B8: Een schokdemper met sportieve inslag en speciaal gemaakt voor montage met verlagingsveren. Deze sets zijn ook zeer geschikt als vervanging/upgrade van een origineel sportonderstel (Audi S-line of BMW M-onderstel) 
B12: Schokdempersets bestaande uit B8 dempers en bijbehorende verlagingsveren.
B14 en hoger: Schroefsets, schokdempers en veren in een set waarvan de rijhoogte binnen een vooraf bepaald bereik ingesteld kan worden. Afhankelijk van de gekozen set kan naast de rijhoogte ook het dempingskarakter (hardheid van het onderstel) afgesteld worden.

Bilstein schokdempers laten monteren

Voor meer informatie, zoals de prijzen van Bilstein schokdempers, of voor het maken van een afspraak, belt u ons gerust of schrijft u ons een berichtje met onderstaand formulier. Wij beantwoorden uw bericht doorgaans binnen 1 werkdag. 

    We gebruiken het kenteken om het merk, model en de motoruitvoering van jouw auto te bepalen.