Waarom Bilstein schokdempers monteren?

Wanneer de schokdempers van jouw auto versleten zijn en je op zoek bent naar een upgrade van de auto, dan is Bilstein een van de merken waar je terecht kunt. Bilstein produceert: 

  • Schokdempers die dezelfde eigenschappen hebben als de originele schokdempers, maar van betere kwaliteit zijn (denk hierbij vooral aan de levensduur). 
  • Schokdempers die naast een betere levensduur ook op gebied van comfort als sportiviteit beter presteren dan de dempers waarmee uw auto uit de fabriek gekomen is. 
  • Sportieve upgrades zoals schokdempers, verlagingssets met veren en schokdempers ineen, in hoogte verstelbare sets van schokdempers en veren en zelfs kits bedoeld om de rijhoogte van een auto te vergroten.

Bilstein’s leveringsprogramma

Bilstein produceert voor elk wat wils. De verschillende typeaanduidingen laten zien wat voor soort artikel het is:
B1 t/m 4: Origineel en beter
B1
: Montagemateriaal zoals toplagers, stofhoezen, bumpstops etc. 
B2: Budgetlijn (deze monteren wij bij voorkeur niet).
B3: Veren.
B4: OE (originele) schokdempers. Rij eigenschappen en pasvorm zijn gelijk aan de schokdempers waarmee de auto uit de fabriek kwam. De levensduur is sowieso gelijk aan, maar meestal langer dan origineel.
B6 en hoger: Upgrade t.o.v. origineel
B6
: Schokdempers gebouwd volgens Bilstein’s interpretatie op de originele schokdemper. De Bilstein B6 is beter geschikt voor sportief rijden en tegelijkertijd comfortabeler dan origineel. Een echte upgrade op alle fronten!
B8: Een schokdemper met sportieve inslag en speciaal gemaakt voor montage met verlagingsveren. Deze sets zijn ook zeer geschikt als vervanging/upgrade van een origineel sportonderstel (Audi S-line of BMW M-onderstel). Deze schokdemper zit ook in de Bilstein B12 Pro Kit en Bilstein B12 Sportline Kit.
B12: Schokdempersets bestaande uit B8 dempers en bijbehorende verlagingsveren.
B14: Schroefsets, schokdempers en veren in een set waarvan de rijhoogte binnen een vooraf bepaald bereik ingesteld kan worden.
B16: Schroefset die naast hoogte instelbaarheid ook hardheid instelbaarheid hebben. Ideaal om een auto helemaal naar jouw wens af te kunnen stellen!

Billstein schokdempers

Bilstein schokdempers laten monteren

Voor meer informatie, zoals de prijzen van Bilstein schokdempers, of voor het maken van een afspraak, bel ons gerust of schrijf een berichtje met onderstaand formulier. Wij beantwoorden je bericht doorgaans binnen 1 werkdag. 

    We gebruiken het kenteken om het merk, model en de motoruitvoering van jouw auto te bepalen.