Laat jouw BMW versnellingsbak servicen door Carrec Technocenter

BMW gebruikt voor haar auto’s sinds jaar en dag de versnellingsbakken van fabrikant ZF. Dit zijn soepel schakelende versnellingsbakken, die uitstekend geschikt zijn om de prestaties te leveren die de eigenaren van deze auto’s er van vragen. Bij dagelijks gebruik zijn ze erg comfortabel, terwijl ze ook bij sportievere rijstijl genoeg plezier kunnen bieden. Door de versnellingsbak in jouw auto te spoelen verleng je de levensduur, en voorkom je hoge kosten in de toekomst!

Volgens BMW hebben deze versnellingsbakken geen service nodig. Ze zijn zogenaamd ”sealed for life”. De producent van de versnellingsbakken, ZF, adviseert om de versnellingsbakken wel degelijk te servicen. Bij Carrec voeren wij de service uit zoals door ZF voorgeschreven. Dat betekent dat we het filter vervangen door een origineel exemplaar, en de olie doorspoelen met verse olie. Dat spoelen doen wij net zo lang tot er alleen nog maar schone olie uit de versnellingsbak komt. Zo weten we zeker dat alle vervuilde olie uit de versnellingsbak is! Benieuwd naar onze werkwijze? Bekijk de video hiernaast om te zien hoe wij de versnellingsbak servicen!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw auto? Neem gerust contact met ons op!

    We gebruiken het kenteken om het merk, model en de motoruitvoering van jouw auto te bepalen.

    Bij welke BMW’s kunnen wij een versnellingsbak spoelen en de olie verversen?

    Wij voeren de versnellingsbak service uit voor versnellingsbakken van BMW vanaf +- 2003. Vanaf dit bouwjaar beginnen de 6-traps versnellingsbakken hun intrede te doen, als vervanger voor de oudere 5-traps versnellingsbakken. Vanaf 2010 wordt de vernieuwde versnellingsbak met 8 versnellingen geïntroduceerd. De interne code die door de fabrikant, ZF, gebruikt wordt voor deze versnellingsbakken is de ZF 6HP of ZF 8HP. Beide versnellingsbakken gebruiken een vergelijkbare constructie voor het filter en het olie reservoir. Dat betekent dat een spoeling voor en 6-traps of 8-traps versnellingsbak in jouw BMW mogelijk is!

    Bij deze service gebruiken we geen reinigingsmiddelen of speciale olie om de versnellingsbak te spoelen. Die reinigingsmiddelen blijven namelijk achter in de versnellingsbak, waardoor versnelde slijtage en verminderde prestaties van de versnellingsbak op kunnen treden. Ons advies is om deze service na 150.000km of 10 jaar uit te voeren, en daarna elke 100.000km.