Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Nu beschikbaar tot 17:00

Lampje gaat branden Storing Brandstofsysteem. Of u constateert vermogensverlies van de motor

De tegenwoordige auto’s beschikken allemaal over een computer, ofwel het motor managementsysteem. Dat motor managementsysteem controleert de werking van de motor. Als een van de onderdelen van het brandstofsysteem of inspuitsysteem niet goed werkt, dan gaat er in het dashboard meestal, afhankelijk van type en uitvoering, een (fout in brandstofsysteem) lampje branden. In veel gevallen is het lampje voor de storing brandstofsysteem of inspuitsysteem oranje of geel. Uw auto heeft dan niet meer dezelfde kracht als daarvoor en wil niet meer dan 2000 of 2500 toeren maken.

Niet alle auto’s zijn voorzien van een lampje storing brandstofsysteem of inspuitsysteem, dan constateert u het probleem aan het vermogensverlies.

Wat te doen bij een storing brandstofsysteem of fout in inspuitsysteem?

Wat doet u als het lampje Storing brandstofsysteem of fout in inspuitsysteem gaat branden. Controleer dan het instructieboek van uw auto. In de meeste gevallen kunt u de auto gebruiken, waarbij de motor in de zogenaamde “noodloop” wordt gebracht. U heeft dan minder vermogen, maar kunt u verplaatsen. Behalve dat het rijden met de storing onhandig is, is het zaak om de auto zo spoedig mogelijk na te laten kijken.
Natuurlijk kunt u daarvoor bij Carrec Technocenter terecht. Wilt of kunt u niet meer met de auto rijden, dan halen we hem voor u op.

Wat betekent de melding Storing brandstofsysteem of fout in inspuitsysteem?

In de praktijk betekent het dat een onderdeel van het brandstofsysteem van uw auto niet goed meer werkt, waardoor het motormanagement de werking van de motor niet meer goed kan regelen. Er kunnen verschillende oorzaken voor de melding zijn, waaronder:

  • EGR klep vervuild, in storing of defect (Exhaust Gas Recirculation)
  • Lucht Massa Meter (LMM) heeft storing of defect
  • Probleem met de verstuivers (diesel)
  • Turbo werkt niet naar behoren
  • Wervelkleppen beschadigd of vervuild
  • Roetfilter verstopt of defect
  • Brandstofpomp probleem

Wat kan Carrec Technocenter doen om u te helpen?

Diagnose apparatuur die gebruikt wordt door Carrec Technocenter
Als het lampje storing brandstofsysteem of inspuitsysteem gaat branden, of u heeft een andere aanwijzing dat de motor van uw auto niet goed loopt, breng hem dan naar ons bedrijf. Bij Carrec Technocenter hebben we de mogelijkheden om het motormanagementsysteem van uw auto uit te lezen. Aan de hand van de foutmeldingen kunnen we de onderdelen onderzoeken en een diagnose stellen. Als we het probleem hebben gevonden, dan is repareren snel geregeld.

Diagnose afspraak?

Heeft u last van een van de bovenstaande symptomen, neem dan direct telefonisch contact op voor een diagnose. We bepalen dan precies wat er aan de hand is, ook als de verstuivers niet het probleem zijn. Bel ons kantoor of neem contact op via e-mail. We staan u graag te woord.

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in onderhoud, (aankoop)keuringen en prestatieverbeteringen bij personenauto’s en campers. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(27 reviews)

reviews_like25 VAN DE 27 REVIEWERS RAADT ONS AAN

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.