Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Nu beschikbaar tot 17:00

Als wij de klacht krijgen “mijn auto wil niet starten”, is vrijwel altijd onze eerste controle vraag; “gaat de motor niet rond of niet aan?”. Op deze pagina bedoelen we met niet starten letterlijk het niet rondgaan van de (start)motor. Vaak is het niet rondgaan van de startmotor na omdraaien van de contactsleutel of drukken op de startknop, een gevolg te lage accuspanning. Om dit te controleren kunt u een andere stroomverbruiker aanzetten om te zien of die het wel goed doet. Bij een lege accu zullen de lampen, of de elektrische ramen het ook niet goed doen.

 

Lege accu

Als een accu helemaal leeg is, kan zelfs de afstandsbediening op de centrale deurvergrendeling niet meer werken. Als u de auto met een lege accu probeert te starten hoort u meestal alleen een klik of getik maar verder gebeurt er niets. In die gevallen is het zaak om de accu weer op te laden én te achterhalen waarom deze leeg gelopen is. Als er wat aan is blijven staan, zoals lampen, is na het laden van de accu het probleem meestal weer verholpen.

Als er geen duidelijke oorzaak is voor het leegraken van de accu, kan het opladen ervan tekort schieten en controleren we eerst de dynamo. Als die goed werkt, kan de accu zelf versleten zijn. Wij kunnen de accu voor u testen als u er aan twijfelt. Het verschilt per merk en is afhankelijk van het gebruik maar uw accu kan na een paar jaar de geest geven en moet dan vervangen worden. Het zelfde geldt voor de startmotor, al komt dit minder vaak voor. Bovendien is het slechter functioneren van de startmotor vaak een geleidelijk proces, waardoor u het al een beetje kan merken aan het starten voor dat de auto echt helemaal niet meer wil starten. Startmotoren kunnen vervangen worden door een nieuwe maar vaak ook gereviseerd.

 

en anders?

Lastiger is het wanneer de startmotor in orde is, de accu vol en de auto toch niet wil starten. De vraag is dan of de stroom aankomt bij de startmotor, of bijvoorbeeld dat de auto het starten niet vrijgeeft. Vaak is er wel een verklikkerlampje van de startonderbreker te zien in het dashboard waardoor dit duidelijk wordt. Met name voor wat jongere auto’s geldt dat er allerlei voorwaarden gelden voor het motormanagementsysteem het starten vrijgeeft. De rem moet ingetrapt zijn, al of niet in combinatie met een ingetrapte koppeling, Voor auto’s met een automatische versnellingsbak moet  om de auto te laten starten de versnellingsbak in de P staan (soms is neutraal ook voldoende) en zo zijn er nog veel meer voorbeelden.

Als uw auto niet start, u de meest voor de hand liggende oorzaken uitgesloten heeft en de pechdienst kan u niet helpen, stellen wij graag diagnose voor u. We kunnen in veel gevallen als dat nodig is de auto ook ophalen voor u.

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in onderhoud, (aankoop)keuringen en prestatieverbeteringen bij personenauto’s en campers. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(217 reviews)

reviews_likeBEKIJK HIER ONZE REVIEWS

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.