Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Nu beschikbaar tot 17:00

Storingen worden meestal doorgegeven door de meetsystemen van de auto zelf en zijn dan uit te lezen. Voor klachten van berijders geldt echter dat deze zeer divers kunnen zijn en de oorzaak ook vaak veel minder eenvoudig op te sporen is. Als je het de ANWB vraagt, komen zij het meest in actie voor startproblemen. Dat is logisch, omdat zij je op locatie kunnen helpen. Ook in onze werkplaats geldt, zeker in de winter, dat moeizaam starten of helemaal niet aanslaan een veel gehoorde klacht is.

 

Veelvoorkomende klachten

 

Een slecht startende auto wil ook nog wel eens moeite hebben met goed blijven lopen, zeker als de motor nog koud is. Een (koud) slecht lopende motor, die schudt en onregelmatig loopt, zijn vermogen niet vloeiend afgeeft, rookt of bijgeluiden maakt is vaak aanleiding voor een diagnoseafspraak. In koude toestand is het verbrandingsproces van de motor niet optimaal, de olie is dan nog dik en veel systemen werken nog niet zo soepel en stil als in warme toestand. We nemen in die situaties dan de auto aan het einde van de dag in, zodat we de volgende ochtend de koude start kunnen controleren, de opwarmfase meemaken en de auto grondig controleren.

Afslaan van een auto, of dat nu koud of warm gebeurt, is een erg vervelend en vaak gevaarlijk probleem. Als de motor stopt, vallen systemen als stuur- en rembekrachtiging soms ook uit terwijl tegelijkertijd de snelheid in de auto wegvalt. Levensgevaarlijk natuurlijk en reden om direct onderzoek te laten doen naar de oorzaak. Veel minder prangend maar zeker irritant is het overmatig roken of stinken van de auto. Vaak duidt dit op een onvolledige verbranding, of op het mengen van andere vloeistoffen in het verbrandingsproces waardoor bovendien allerlei nieuwe problemen kunnen ontstaan.

Bijgeluiden of trillingen kunnen op heel veel plaatsen in de auto ontstaan en vergen even zoveel verschillende tests om tot de oorzaak te komen. Zeker bij grotere, modernere en meer luxe wagens is de veelheid aan systemen een complicerende factor bij het stellen van een sluitende diagnose. Enerzijds zijn er door de vele systemen veel meer mogelijke oorzaken. Anderzijds werken veel systemen samen om afwijkingen bij te sturen en zo klachten weg te filteren tot dat dit niet meer gaat.

Voor veel klachten tenslotte geldt dat deze geleidelijk ontstaan. Elke dag verergerd het probleem een beetje waardoor voor de berijder de vergelijking met “nieuwstaat” steeds een stapje verder uit het geheugen verdwijnt. Wees dus alert en aarzel niet om bij twijfel ons te raadplegen. Op deze pagina’s lichten we de meest voorkomende klachten en hun verschijnselen toe. Twijfelt u over een klacht? Een telefoontje, mailtje of kort gesprek via de chat kan duidelijkheid verschaffen en voorkomt dat u doorrijdt met een (potentieel) probleem in de auto. Niets is zo vervelend (en soms gevaarlijk) als een onbetrouwbare auto. Regelmatig onderhoud en een alerte berijder voorkomen het leeuwendeel van de problemen echter!

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in onderhoud, (aankoop)keuringen en prestatieverbeteringen bij personenauto’s en campers. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(217 reviews)

reviews_likeBEKIJK HIER ONZE REVIEWS

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.