Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Helaas, wij zijn gesloten Wij zijn maandag weer open vanaf: 08:00

Verstuivers voor uw Mercedes? Wij testen, reviseren en vervangen diesel verstuivers.

Carrec Technocenter beschikt over moderne test en analyse apparatuur voor Mercedes
diesel verstuivers. Dit zorgt voor een zeer betrouwbare diagnose aan alle typen Mercedes dieselmotoren. Carrec Technocenter levert gereviseerde Mercedes verstuivers en nieuwe Mercedes verstuivers uit voorraad. Het volledige brandstofsysteem van (moderne) Mercedes dieselmotoren is in goede handen bij ons!

We kennen de verschillende soorten verstuivers die in de modellen van Mercedes worden toegepast:

  • Mercedes Vito
  • Mercedes Sprinter
  • Mercedes W211
  • Mercedes cdi
  • Mercedes W124
  • Mercedes W123
  • Mercedes W203
  • Mercedes 190d

Ook met andere modellen of uitvoeringen kunt u bij ons terecht.

Hieronder treft u een willekeurig voorbeeld van een verstuiver probleem:

 

Lekkende verstuivers in de cdi motoren van Mercedes.

Na vele kilometers branden de neuzen van verstuivers van cdi motoren in. Door het inbranden worden deze smaller en kan er verbrandingsgas gaan lekken. Dit geldt met name voor Sprinters en Vito’s, omdat deze veel rijden. We zien echter ook de reguliere Mercedes modellen na veel kilometers hiermee.

Wat gebeurt er met de verstuivers van de cdi.

De CDI motoren van Mercedes staan bekend als km-vreters. Door de vele verbrandingsklappen die zo’n verstuiver te verwerken krijgt, kan de neus van de verstuiver inbranden waardoor deze smaller wordt.
De verbrandingsgassen komen dan bij de compressieslag langs de verstuiver, waardoor teer rond de verstuivers ontstaat.
Als daar lang mee door gereden wordt, kan dat een dikke laag worden!

Vaak komen er daarbij ook (verbrandings-) gassen het interieur van de auto, waardoor de auto stinkt en u zelf last kunt krijgen van hoofdpijn en tranende ogen.

 

Hoe lossen lekkende verstuivers op.

De reparatie ervan is een delicaat werkje. De verstuivers moeten verwijderd worden, maar er mogen absoluut geen stukjes van de teer en kool aanslag in de cilinder terecht komen. Dit zou tot een flinke schade aan de motor van deze Mercedes kunnen leiden.

De kool is zo hard dat als deze bijvoorbeeld tussen de kleppen van de motor zou raken, deze niet meer volledig sluiten. Bij de volgende slag van de zuiger slaat de klep dan krom.

De motor moet eerst vakkundig gereinigd worden en vervolgens de verstuivers gedemonteerd. De ingebrande neus is soms al met het blote oog goed te zien. Verstuivers vervangen en monteren en de diesel is weer klaar voor gebruik.

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in revisie, reparatie of vervanging. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(27 reviews)

reviews_like25 VAN DE 27 REVIEWERS RAADT ONS AAN

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.