Hoe werkt chiptuning?

Iedere auto bevat een compromis. Hij moet geschikt zijn voor gemiddeld onderhoud, de gemiddelde bestuurder en onder gemiddelde omstandigheden rijden op slechtere kwaliteit brandstof. Maar wat nu als je jouw auto wél goed onderhoud, altijd netjes warm rijdt en er hoge kwaliteit brandstof in doet? Dan zou jouw auto wel eens een uitstekende kandidaat voor chiptuning kunnen zijn!|

Jouw automotor wordt aangestuurd door een computer. Deze computer bevat, net als elke andere computer, software. In het geval van een auto zijn in de software de parameters geprogrammeerd die allerhande zaken rondom de motor regelen. Chiptuning is het herschrijven en optimaliseren van deze software.
Je kunt tegenwoordig op bijna elke hoek van de straat, voor een paar honderd euro, je auto laten voorzien van een tuning. In de meeste gevallen zonder uitgebreide diagnose of testrit vooraf. De controle na tuning mag jij als bestuurder zelf doen. Vind je hem lekker rijden? Dan is het goed! Zo werken we bij Carrec niet.

Tunen van een auto betekent dat er per definitie meer vermogen van de motor word gevraagd. Dat moet je alleen doen als je zeker weet dat de motor en aandrijflijn van de auto gezond zijn. Daarnaast is het van cruciaal belang om na tuning te controleren of de motor en aandrijflijn van de auto goed presteren. Natuurlijk kun je als bestuurder van een auto wel voelen of deze meer vermogen heeft gekregen door de tuning. Maar zonder uitgebreide en zeer specifieke kennis van zaken ben je niet in staat om dit goed te beoordelen.

Als één van de weinige aanbieders heeft Carrec Technocenter een partner die de ontwikkeling van tuningfiles, het optimaliseren en herschrijven van originele data geheel in eigen beheer doet. Vakkennis hierover is dus daadwerkelijk in het bedrijf aanwezig. Voor- tijdens en na de tuning is er continu contact tussen de software engineers en autotechnici. Zo kunnen we de tuning daadwerkelijk ‘op maat’ voor jouw specifieke auto maken, wat ons en jou verzekert van een optimaal resultaat!

Chiptuning voor de auto

Meer vermogen door chiptunen

    We gebruiken het kenteken om het merk, model en de motoruitvoering van jouw auto te bepalen.