Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Nu beschikbaar tot 17:00

Meer vermogen uit onze auto halen. Het is iets wat veel autoliefhebbers onderzoeken. En terecht, vrijwel alle auto’s gaan beter rijden van wat extra vermogen. Met het chiptunen van uw auto kunnen we in de meeste gevallen al een stuk meer vermogen realiseren. Maar er zijn meer mogelijkheden om vermogen te vergroten zonder de betrouwbaarheid of levensduur van de auto in gevaar te brengen, bijvoorbeeld door montage van een intercooler!

Wat doet een intercooler?

Benzine en dieselmotoren zijn in essentie luchtpompen. In de motor worden schone lucht en brandstof gemengd en samengeperst door een zuiger, waarna dat mengsel ontbrandt en er energie vrijkomt.

Om vermogen betrouwbaar te produceren, is het belangrijk dat schone lucht die de motor in gaat koel is. Turbo’s helpen met het genereren van vermogen door lucht de motor in te persen. Maar ze genereren veel hitte doordat ze onderdeel van de uitlaat zijn en ze de lucht samen persen. De temperatuur van de uitgaande lucht die in de motor verbrand moet worden kan oplopen tot wel 150 graden Celsius. De intercooler zorgt ervoor dat deze lucht wordt afgekoeld.

De intercooler is in de meeste gevallen geplaatst in de voorbumper en wordt dus door de rijwind gekoeld.

Hieronder ziet u een afbeelding van de werking van een intercooler:

Welk merk monteren?

Een van de bedrijven waar wij goede ervaringen mee hebben zijn intercoolers van Wagner. De firma Wagner produceert sinds 2002 hoogwaardige intercoolers, inlaat- en uitlaatspruitstukken en downpipes. De intercoolers van Wagner staan bekend om hun kwaliteit, de beste pasvorm en levensduur. Hieronder ziet u een grafiek van de temperatuur van de laadlucht van een Wagner intercooler tegenover de standaard intercooler bij een BMW 328i (F30).

De laadlucht is bij de Wagner intercooler tot wel 25 graden Celsius kouder dan het standaard exemplaar dat BMW monteert. Dat leidt niet alleen tot meer vermogen, maar zorgt ook dat de motor dat vermogen constanter kan leveren en verlengt de levensduur van de motor en turbo. Een betere intercooler is een upgrade die zonder enige verdere aanpassing aan de auto, direct meer rendement oplevert en de betrouwbaarheid vergroot!

Wagner intercooler monteren

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw auto? Of bent u benieuwd wat ons advies is om uw auto te tunen in combinatie met een Wagner intercooler? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op. We beantwoorden uw bericht doorgaans binnen 1 werkdag.

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in onderhoud, (aankoop)keuringen en prestatieverbeteringen bij personenauto’s en campers. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(217 reviews)

reviews_likeBEKIJK HIER ONZE REVIEWS

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.