Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Helaas, wij zijn gesloten Wij zijn maandag weer open vanaf: 08:00

Bekijk hier onze veelgestelde vragen

Jazeker. Vervangend vervoer indien gewenst kost € 30,- exclusief btw per dag en die auto’s krijgt u met een volle tank mee. De kilometers zijn vrij, we willen alleen graag dat de auto weer volgetankt terug gebracht wordt. Het zijn nieuwe Fords Fiesta’s, voorzien van alle gemakken zoals airco, isofix en een houder voor uw telefoon. We hebben er vier, dus geef tijdig aan dat u een auto nodig heeft zodat u niet mis grijpt.

De stations Amersfoort, Driebergen-Zeist en Den Dolder zijn bij ons in de buurt. Buslijnen 56 en 575 rijden daar langs en stoppen op een paar honderd meter van ons bedrijf. Als u op Den Dolder aankomt, mag u ons ook even bellen (10 minuten voor u aankomt) dan halen we u even op.

Natuurlijk kan dat! Op de diagnose kunt u wachten en meekijken als u dat leuk vindt maar zeker ook werken of ontspannen aan onze koffie- en werktafels (WiFi, vakbladen, krant van vandaag) of in de loungehoek. Er zijn oplaadpunten voor uw mobiele apparatuur. Naast koffie kunnen we natuurlijk ook thee of water schenken. Bent u er op vrijdag en is het lunchtijd? Dan bieden we u graag aan om aan te schuiven op “patatjesdag” en iets van de lokale snackbar te nuttigen.

Klopt! Vergelijk het maar met een bezoekje aan de dokter. Die zal u eerst onderzoeken om te bepalen wat er voor u moet worden gedaan. We willen dus altijd het liefst even proefrijden voor we beginnen met uw auto. Dat is dé manier om een juist beeld van het voertuig te krijgen. Na die rit inspecteren we de auto op de brug. Door met de auto te rijden kunnen we de klacht ervaren en wellicht nog andere mankementen.

We zijn een universeel advies, reparatie, onderhouds- en Bovag gecertificeerd revisiebedrijf. We verrichten dus in principe al die werkzaamheden voor alle merken en alle typen, tot 3500 kg. Het is natuurlijk wel zo dat we vooral doen waar we goed in zijn. De afgelopen jaren zijn we steeds meer aan Europese auto’s gaan werken en steeds minder aan Amerikaanse en Aziatische merken. Daarnaast zien we veel bedrijfsbussen en campers, die hun eigen specifieke aanpak vragen. De merken die het meest in onze werkplaats komen zijn BMW, Volkswagen, Volvo, Audi, Opel, Ford, Renault, Peugeot, Seat, Mini, Land Rover, Skoda en Mercedes.

Wij denken dat het prettig voor u is om te snappen wat er aan de auto gedaan wordt. We geven dus inzicht in wat we doen. Na de diagnose leggen wat we uit wat er mis is en wat we er aan kunnen doen. We specificeren de onderdelen en de werkzaamheden voor u en als u dat wilt, bent u ook welkom om te blijven kijken. Als u niet kunt wachten of meekijken, brengen we u ook op de hoogte. Door u even te bellen, te sms’en, via Whatsapp of email berichten.

De steden Amersfoort en Utrecht zijn gemakkelijk te bereiken en bieden een veelheid aan winkels en horeca gelegenheden. De dierentuin in Amersfoort is een aantrekkelijke attractie als u van dieren houdt of een dagje met de kinderen weg wilt. Vlak bij ons bedrijf is het nationaal museum, een dagje ontspannen kan bij Sauna Soesterberg en als het wat sportiever mag kunt u bijvoorbeeld een mountainbike route proberen aan de rand van Soesterberg of (wand)klimmen in Amersfoort. De wandelgebieden in de Kozakkenput, Boswachterij Austerlitz en de Soesterduinen zijn ronduit prachtig. Ook de Treekerhei is binnen 10 á 15 autominuten te bereiken en deze gebieden vormen als het een beetje lekker weer is, een práchtige wandelomgeving.

Verreweg de meeste auto’s worden door de klanten zelf gebracht en gehaald. Maar transport kunnen we ook verzorgen voor u. Als de auto niet meer rijden kan, sturen we een transporteur die de auto (of bus) op een aanhanger zet en meeneemt. Als u vervangend vervoer nodig heeft, nemen we een vervangende auto mee en lossen die bij u. Kan de auto nog wel veilig rijden maar bent u te druk om de auto te brengen? Dan sturen wij een vervangende auto met een chauffeur tegen een bescheiden tarief naar u toe om de auto om te ruilen. Reken dan op 12,50 per uur voor de chauffeur en de benzinekosten. Als de klus dan geklaard is, melden we de auto af en is het meest praktisch dat u die zelf komt halen.

Gelukkig beschikken we over voldoende ruimte in ons bedrijf. Alle auto’s die ons toevertrouwd worden staan, tenzij anders afgesproken, na sluitingstijd binnen in het bedrijf en achter het alarm.

Zoals u voor een bezoekje aan de tandarts even de tanden poetst, is het voor onze medewerkers natuurlijk ook prettig om in een beetje schone auto aan het werk te gaan. Daarnaast rijden we vooraf en na het werk aan de auto er een stukje mee ter controle, dus zorg liefst voor voldoende brandstof in de tank. Het liefst een halve tank of meer. Tijdens die rit luisteren we bovendien zorgvuldig naar eventuele bijgeluiden. Voorkom dus als dat gaat, dat er spullen los in de auto liggen die kunnen gaan rollen.

In vrijwel alle gevallen gebruiken we de onderdelen die de dealer ook gebruikt. Bijna alle auto onderdelen voor worden door grote onderdelen fabrikanten voor gemaakt. Denk dan aan Michelin, Bosch, Denso, Luc, Sachs, Gates, Mahle, Victor Reinz, etc. Die onderdelen worden via aan de autofabrieken geleverd om er auto’s mee te bouwen en via grossiers aangeboden aan de markt om deze te onderhouden en te repareren. De dealer levert dezelfde onderdelen in een verpakking van het merk. Hetzelfde geldt voor revisie van motoren en versnellingsbakken. Als er gereviseerd kan worden tenminste. De manier waarop moderne motoren gemaakt worden laat dat steeds minder toe en dan kopen we bij de dealer een origineel motoronderdeel of zelfs een heel onderblok.

Binnen Europa is wettelijk vastgelegd dat elke autobedrijf onderhoud mag uitvoeren aan elk merk en type auto zonder dat de fabrieksgarantie daardoor vervalt. De voorwaarde is dat het autobedrijf volgens de fabrieksvoorschriften werkt. In diezelfde voorwaarden is bepaald dat autofabrikanten de universele autobedrijven moeten voorzien van de noodzakelijke technische informatie. Wij werken minimaal volgens de voorschriften en vaak gaan we een stapje verder. Het is dus niet voorgekomen dat er een discussie over de fabrieksgarantie ontstond omdat wij aan de auto gewerkt hebben.

Wij verzorgen graag de APK voor u. Wij zijn zelf geen APK-keurstation omdat onze inrichting als specialistisch bedrijf zich daar minder goed voor leent. Onze overburen doen dat wel. Het is een universeel autobedrijf dat al sinds 1982 bestaat en waar wij alweer 10 jaar mee samenwerken. Zij keuren de auto’s voor ons en melden de auto’s af. Alle werkzaamheden voeren we natuurlijk wel zelf uit. Op die manier combineren we diagnose, onderhoud, reparatie en revisie met de APK op de meest economische manier.

Ons uurtarief is € 90,75 inclusief btw, waar veel dealers meer dan € 100,- rekenen. Voor de onderdelen geldt dat we die bij een paar grote leveranciers betrekken en dus tegen redelijke prijzen kunnen aanbieden. We stellen complete diagnoses, zodat we alleen de echt noodzakelijke onderdelen vervangen. We herstellen in 98% van de gevallen foutloos uw auto. Prijzen vergelijken werkt het beste als duidelijk is wat er gedaan moet worden aan de auto. Als we offertes mogen vergelijken gaat het dan ook vaak niet om de prijs maar om het werk dat gedaan moet worden. Zit alles er in wat gedaan moet worden om de auto te maken? Dan krijgen we vaak de opdracht. We bespreken het graag met u!

Bij revisie wordt bekeken welke onderdelen versleten zijn of dat snel raken. Die onderdelen worden bewerkt of vervangen en de onderdelen die nog lang mee kunnen, blijven behouden. Het is dus niet altijd zo dat als een motor gereviseerd is, dat “alles” nieuw is. De motor kan wel beschouwd worden als zo goed als een nieuwe en gaat dan ook weer een heel leven mee.

Een ruilsysteem bestaat zowel voor gereviseerde motoren als voor gebruikte of nieuwe motoren. Als er gereviseerde motoren op voorraad zijn, ruilt u uw versleten motor in voor een gereviseerd exemplaar. Vaak reviseren wij de motor uit de auto zelf, dan is er dus geen sprake van ruilen. Uw oorspronkelijke motor wordt terug geplaatst (matching numbers). Bij gebruikte ruilmotoren geldt hetzelfde. Uw motor wordt door ons gedemonteerd en ingeleverd en u krijgt een gebruikte motor terug geplaatst.

Nee. De auto in zijn geheel kent een kilometerstand en als er onderdelen vervangen worden, blijft die stand ongewijzigd. Ook als dat een motor is. Het is natuurlijk wel verstandig om de nota bij de auto te bewaren. Er zit tenslotte een jonger of zo goed als nieuw hart in wat langer mee kan waardoor de auto meer waard is.

Een gereviseerde motor is een motor die volledig uit elkaar is gehaald, beoordeeld en waarvan alle delen die versleten zijn of dat snel raken, vervangen of bewerkt zijn. Op gereviseerde motoren geven wij minimaal 1 jaar Bovag garantie. Een gebruikte motor is een motor die gedemonteerd is uit een zelfde type auto als die van u en die in zijn geheel wordt geplaatst, zonder deze uit elkaar te halen. Wij plaatsten alleen gebruikte motoren van leveranciers die zelf auto’s demonteren en zodoende de auto en de kilometerstand van het donorvoertuig kennen. Op gebruikte motoren geven wij minimaal 3 maanden Bovag garantie.

Reviseren van versnellingsbakken betekent dat we minimaal alle lagers en keerringen vervangen. Dat is ook de (vaste) prijs die we aanbieden. Als er andere problemen zijn dan gierende of brommende bijgeluiden, kan het zijn dat er meer gedaan moet worden. Het proces is dan hetzelfde als bij revisie van motoren, de versnellingsbak gaat uit elkaar en alle delen worden beoordeeld. Wat versleten is of dat binnenkort raakt, wordt vervangen of bewerkt. De prijs van revisie van een versnellingsbak waar meer mee aan de hand is dan alleen versleten lagers en keerringen, verschilt dus. Revisie is maatwerk.

We leveren gebruikte onderdelen als deze van hoge kwaliteit zijn. Voor verstuivers geldt in bijna alle gevallen dat dit niet zo is. Bovendien is het prijsverschil tussen gebruikte en gereviseerde verstuivers relatief klein als je naar het risico kijkt. Een slecht werkende verstuiver kan voor fikse problemen zorgen en zelfs de motor onherstelbaar beschadigen. Een risico wat wij u niet zullen laten lopen. Wij leveren dus geen gebruikte verstuivers. Wilt u de gok toch nemen, zorg dan dat de verstuivers die u plaatsen wilt, getest zijn.

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in revisie, reparatie of vervanging. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(27 reviews)

reviews_like25 VAN DE 27 REVIEWERS RAADT ONS AAN

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.