Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Nu beschikbaar tot 17:00

Om toegang te krijgen tot de ECU / het Motormanagementsysteem staan ons 3 methoden ter beschikking. Afhankelijk van de uitvoering van uw auto wordt de juiste toegepast.

 

Chiptuning: OBD

Stekkeraansluting van een OBDOBD is een afkorting voor “On Board Diagnostic” en omschrijft een gestandaardiseerd systeem dat vanaf 2002 in alle auto’s aanwezig is. Bij dit systeem hoort een stekkeraansluiting in de auto die gebruikt kan worden om de auto uit te lezen voor bijvoorbeeld diagnose.

Bij OBD tuning word gebruik gemaakt van de stekkeraansluiting in de auto.

 

 

Chiptuning: BDM

Binnenzijde van een mottorregelapparaatBDM is een afkorting voor “Background Debugging Mode” en staat voor een andere methode om contact te maken met de ECU / het motorregelapparaat. Bijna alle computers hebben buiten de normale aansluitingen om ook een mogelijkheid om vanaf de binnenzijde contact te maken (zie foto hiernaast).

BDM tuning wordt toegepast in de gevallen waarbij programmeren via de OBD-aansluiting niet mogelijk is.

 

 

 

 

Chiptuning: Toolbox

Chiptuning toolbox die is aangesloten op de computerDe laatste methode die toegepast kan worden voor chiptuning is die van de toolbox. Bij deze methode word gebruik gemaakt van de originele stekkeraansluiting op de ECU / het motorregelapparaat.

Door op de juiste pennen op de computer een speciale stekker aan te sluiten (zie foto) kan Carrec Technocenter de software uitlezen en aanpassen.

Wilt u nog meer weten? Wacht dan niet en stel uw vraag.

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in onderhoud, (aankoop)keuringen en prestatieverbeteringen bij personenauto’s en campers. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(217 reviews)

reviews_likeBEKIJK HIER ONZE REVIEWS

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.