Onderhoud voor jouw BMW Z4

Veel rijdynamiek, mooi design en fijne motoren. Dat is de BMW Z4. Veel liefhebbers rijden in hun Z4 vanwege die unieke combinatie van uitstraling, rijplezier en dagelijkste bruikbaarheid. Die is bij andere merken simpelweg niet te vinden. Zij vinden het belangrijk dat hun Z4 op een goede manier onderhouden wordt. BMW zelf schrijft een onderhoudsschema voor waarbij de auto soms wel 40.000 kilometer en 2 jaar zonder onderhoud door mag rijden. Omdat wij honderden BMW’s per jaar zien, weten we dat dit zorgt voor extra slijtage en de levensduur van auto en motor drastisch verkort.

Wij adviseren elke 20.000km of 1x per jaar onderhoud uit te voeren om de levensduur van de auto te verlengen. Bekijk de video hier om meer inzcht te krijgen hoe we dat doen!

BMW Z4 E85/E86

De 1e generatie Z4 werd in 2002 geïntroduceerd als opvolger van de BMW Z3. Bedoeld als meer volwassen, serieuzere auto na de Z3, was de Z4 tot de facelift enkel beschikbaar met 6-cilinder motoren. Deze generatie Z4 staat vooral bekend om z’n goede rijeigenschappen, die de auto meer een sportwagen gevoel geven.

Naast de ”normale” versies, is deze generatie Z4 de enige generatie waar een volledige M versie beschikbaar is. Aangedreven door de S54 motor uit de E46 M3 is een versie met deze motor een écht kanon!

Van deze generatie waren 2 typen beschikbaar:
-Roadster (E85)
-Coupé (E86)

BMW Z4 E89

Op de autoshow van Detroit werd in 2009 de 2e generatie van de BMW Z4 onthuld. In tegenstelling tot zijn voorganger was deze auto soepeler afgesteld. Gecombineerd met de hardtop maakt dit deze generatie tot een uitstekende auto om comfortabel lange afstanden mee af te leggen. Het motorenaanbod werd uitgebreid; onder andere turbo motoren en 4-cilinders namen de overhand bij deze generatie Z4.

In tegenstelling tot zijn voorganger is er van deze generatie geen volledige M versie beschikbaar. Het topmodel was de Z4 sDrive 35is. Met de motor van de BMW 1M en DCT versnellingsbak een auto waar rijplezier en beleving op de eerste plek staan!

Deze versie van de BMW Z4 is enkel als Roadster (E89) leverbaar geweest.

Heeft jouw BMW Z4 onderhoud nodig?

  We gebruiken het kenteken om het merk, model en de motoruitvoering van jouw auto te bepalen.

  Keuring van de algehele staat van jouw BMW Z4

  Je rijdt al een hele tijd in jouw Z4 of je heeft de auto pas net? In beide gevallen kan het zijn dat je graag wilt weten in wat voor staat de auto echt is. Is de Z4 in het verleden goed onderhouden? Heb je een goede auto gekocht? Wij kijken de Z4 uitgebreid na, waarna je uitgenodigd wordt om onder de auto met de monteur mee te kijken. De gevonden punten krijg je mee in een rapport. In dat rapport staan de aandachtspunten en ons advies voor eventuele reparaties. Kijk voor meer informatie bij keuring algehele staat.

  Ben je aan het denken een BMW Z4 te kopen? Maak dan gebruik van onze aankoopkeuring. We adviseren voor een eventueel gesprek met de verkopende partij over de prijs of herstelpunten. Met de aankoopkeuring hebben we al veel klanten kunnen behoeden voor een miskoop of juist geadviseerd om tot koop over te gaan.

  Onderstel
  Youngtimer
  Schokdempers
  Banden
  Remmen
  Uitlijnen

  Onze klanten

  Deze en 280+ anderen

  Op basis van 300+ beoordelingen

  Mijn Focus MK4 ST is voorzien van EBC-schijven en -blokken een ST-XA schroefset. De auto rijdt nog beter dan dat ie al deed! Groot pluspunt: de tijd en vooral persoonlijke aandacht die wordt gegeven!

  Ford Focus ST-3 – Stephan

  Koni dempers laten plaatsen onder mijn Expert, een wereld van verschil. Compleet andere bus onder de kont.  Had ik dit eerder geweten… Aanrader, rijdt spatzuiver!

  Peugeot Expert – Arjen

  Er werken hier echte vakmensen. Onze Volkswagen Passat uit 2017 vertoonde gekraak in het onderstel. De rubbers aan de voorzijde zijn vervangen en het gekraak is verleden tijd. Een goed georganiseerd bedrijf!

  Volkswagen Passat – 2017