Hoe werkt het onderstel van de auto?

Met het onderstel van de auto bedoelen we de ophanging, stuurinrichting,  demping en stabilisatie van de auto. Het sportieve of juist comfortabele karakter van de auto wordt in grote mate vooral bepaald door het onderstel. Verscheidene auto’s hebben ook een verstelbaar onderstel, waarbij de dempers elektronisch in te stellen zijn naar de behoefte van de bestuurder.

De toegepaste techniek is complexer geworden en daardoor heeft de staat ervan steeds meer invloed op het rijgedrag en de rijbeleving. Het slijtageproces verloopt heel geleidelijk en het is niet altijd eenvoudig om als berijder te bepalen of alles nog goed werkt. Hierdoor gaat een auto zoekerig rijgedrag vertonen, rammelen, stuiteren en grip verliezen. Alle reden om er regelmatig bij het onderhoud aandacht aan te besteden.

Behalve van belang voor de veiligheid, zorgt een goed onderstel ook voor de rijbeleving die jij elke rit ervaart. De glimlach op het gezicht van een klant als hij net gereden heeft met een set nieuwe of geüpgrade schokdempers is onbetaalbaar. “Wat een verschil!” horen we dan, terwijl de auto dan “gewoon” weer rijdt zoals het ooit bedoeld was.

Dus hoort u gerammel, trekt de auto naar één kant, bonkt er iets als u gas geeft of loslaat, verliest u grip, deint de auto overmatig of twijfelt u aan uw onderstel? Maak een afspraak voor diagnose en we kunnen je precies vertellen wat er aan mankeert. We hebben veel ervaring met het opsporen van de oorzaak van klachten over het onderstel. We helpen graag om jouw auto weer zo te laten rijden als de fabrikant bedoeld heeft. Of zelfs beter dan de fabrikant bedoeld heeft!

Onderstel auto

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw auto? Neem gerust contact met ons op!

Werken in de garage

    We gebruiken het kenteken om het merk, model en de motoruitvoering van jouw auto te bepalen.