Naast het volledige onderhoud inclusief onderstel en de uitlijning kunnen we uiteraard ook de banden voor uw auto verzorgen. Er zijn een hoop onderdelen waarvan vervanging of montage weinig verschil maakt voor de rijbeleving. Een nieuw oliefilter is cruciaal voor het behoud van uw motor, maar de auto zal er niet anders van gaan rijden.
Met het onderstel en de banden is dat een heel ander verhaal. Het verschil in grip, de capaciteit om water af te kunnen voeren maar ook het comfort en de slijtagepatronen van banden hebben direct invloed op de veiligheid én rijbeleving van uw auto.
Juist omdat wij er naar streven een optimale rijbeleving te realiseren, adviseren wij de banden die ten eerste natuurlijk passen bij de maatvoering, het vermogen en de snelheid van de auto maar zeker ook kijken we naar het gebruik, de rijstijl en de wensen van de berijder.

Hoe monteert Carrec Technocenter banden?

Onze werkplaats is voorzien van de juiste apparatuur om jouw banden te monteren, te balanceren en de auto als dat nodig is ook uit te lijnen. Afgezien van het juiste stuur- en rijgedrag voorkomt dit ook dat de nieuwe banden snel weer verslijten omdat deze niet juist op de weg staan.
Kortom, als je het belangrijk vindt dat uw auto de juiste wegligging heeft en voorspelbaar rijgedrag vertoont in alle omstandigheden, laat ons je dan goed adviseren over uw bandenkeuze. We zijn u er graag mee van dienst en kunnen vertrouwen op vele jaren ervaring met honderden uiteenlopende berijders.
Als je een extra set wielen met winterbanden heeft, kunnen wij ook de winterwissel voor je verzorgen en de wielen opslaan. We controleren de staat van de set natuurlijk voor opslag, zodat je als het winter wordt niet voor verrassingen komt te staan.

Banden cuppen

Banden waarvan wij weten dat deze snel “cuppen”, bijvoorbeeld waardoor er een soort haaientandpatroon op de band ontstaat, adviseren wij niet . Als een band gecupped is, maakt deze aanzienlijk meer afrolgeluid en kan zelfs voelbaar in de auto “hobbelen”. Ondanks dat de band technisch niet vervangen hoeft te worden, doet deze de rest van de levensduur afbreuk aan de rij-ervaring.

Onze bandenmerken

De verschillende merken banden waarmee we onderhoud uitvoeren zijn onder andere: