Onderhoud voor jouw 1-Serie

Compact, sterke motor en veelal achterwielaandrijving. De BMW 1-serie heeft veel kwaliteiten die het een regelrechte liefhebbersauto maken. Veel enthousiastelingen kunnen deze auto’s steeds meer waarderen. Ze willen graag dat hun 1-serie in topconditie blijft om zo het maximale rijplezier eruit te halen. Daar hoort zorgvuldig en op tijd uitgevoerd onderhoud bij.

Helaas is het onderhoudsinterval wat BMW voorschrijft naar onze mening te groot om langdurig plezier aan de auto’s te beleven: er kan wel 2 jaar of meer dan 40.000 kilometer tussen onderhoudsbeurten in zitten. Door onze ervaring met reparatie en onderhoud van vele BMW’s weten we dat die lange intervallen de levensduur van de auto en motor drastisch verkorten. Wij adviseren elke 20.000km of 1x per jaar onderhoud uit te voeren om de levensduur van de auto te verlegen. Bekijk de video hier om meer inzcht te krijgen hoe we dat doen!

Tuning en Performance upgrades BMW 1-Serie

Bij Carrec worden we blij van het beter maken van auto’s. In originele toestand is de BMW 1-Serie een fijne auto, maar ook een auto waar veel ruimte voor verbetering is. Onder andere met onze eigen auto’s hebben we veel ervaring met het verbeteren van verschillende versies van de BMW 1-Serie, waaronder de M140i van eigenaar Joep Schuurman.

Eerder maakten we een video over upgrades die we mochten uitvoeren bij een BMW 130i, die bij ons kwam met de vraag of er niet wat verbetering te behalen was. Deze video kan je hier bekijken!

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

  We gebruiken het kenteken om het merk, model en de motoruitvoering van jouw auto te bepalen.

  BMW 1-Serie E87

  De 1e generatie BMW 1-Serie werd geproduceerd tussen 2004 en 2013. De spirituele opvolger van de 3-Serie Compact, deelt deze generatie 1-Serie veel onderdelen met de 3-Serie van deze tijd. Hierdoor is het van zichzelf een bijzonder prettige auto, die z’n segment overstijgt!

  Door z’n sportieve rijeigenschappen, fijne motoren en achterwielaandrijving is deze generatie uitstekend geschikt voor de liefhebber die veel waarde hecht aan rijeigenschappen, en voor de zakelijke rijder interessant om te rijden als youngtimer!

  Deze generatie 1-Serie was beschikbaar in de volgende carrosserie vormen:
  3-deurs (E81)
  5-deurs (E87)
  Coupé (E82)
  Cabriolet (E88)

  BMW 1-Serie F20

  De 2e generatie BMW 1-Serie werd geïntroduceerd in 2012. Sterk vergelijkbaar met de F30 BMW 3-Serie, deelt deze generatie veel van zijn onderhuidse techniek met de F30 BMW 3-Serie. Gebleven zijn het speelse karakter, de fijne motoren en verfijnde rijeigenschappen.

  Deze generatie BMW 1-Serie is voorzien van turbo motoren, waarbij er voor het eerst ”M-Light” modellen beschikbaar waren. Deze 6-cilinder aangedreven modellen, door BMW aangeduid als M135i en M140i, zijn af fabriek al onder handen genomen om de bestuurder nog meer bij het rijden te betrekken!

  Deze generatie 1-Serie was beschikbaar in de volgende carrosserie vormen:
  3-Deurs (F21)
  5-Deurs (F20)

  Algehele Staat Keuring van jouw BMW 1-Serie

  ‘’Wat is nu eigenlijk de staat van mijn auto?’’ Dat is een vraag die we bij Carrec Technocenter vaak krijgen. Om dat te bepalen, voeren we een zogenaamde Algehele Staat keuring uit, zoals we dat ook voor AutoWeek bij Klokje Rond doen. Wij kijken uw BMW 1-serie grondig na, waarna u een uitgebreid rapport van ons krijgt. In dat rapport staan de aandachtspunten en ons advies voor eventuele reparaties. Kijk voor meer informatie bij keuring algehele staat.

  Staat u op het punt een 1-serie te kopen? Maak dan gebruik van onze aankoopkeuring! We adviseren u voor een eventueel gesprek met de verkopende partij. Met de aankoopkeuring hebben we al veel miskopen kunnen voorkomen.

  Banden
  Remmen
  Uitlijnen
  Onderstel
  Youngtimer
  Schokdempers

  Onze klanten

  Deze en 280+ anderen

  Op basis van 300+ beoordelingen

  Mijn Focus MK4 ST is voorzien van EBC-schijven en -blokken een ST-XA schroefset. De auto rijdt nog beter dan dat ie al deed! Groot pluspunt: de tijd en vooral persoonlijke aandacht die wordt gegeven!

  Ford Focus ST-3 – Stephan

  Koni dempers laten plaatsen onder mijn Expert, een wereld van verschil. Compleet andere bus onder de kont.  Had ik dit eerder geweten… Aanrader, rijdt spatzuiver!

  Peugeot Expert – Arjen

  Er werken hier echte vakmensen. Onze Volkswagen Passat uit 2017 vertoonde gekraak in het onderstel. De rubbers aan de voorzijde zijn vervangen en het gekraak is verleden tijd. Een goed georganiseerd bedrijf!

  Volkswagen Passat – 2017