Onze ervaring met Monroe schokdempers

Wanneer schokdempers versleten zijn, kan je ervoor kiezen om originele schokdempers terug te laten plaatsen. Maar er zijn ook betere alternatieven. Monroe is een vaak gekozen merk wat ook schokdempers voor autofabrikanten produceert. Er komen dus nieuwe auto’s met Monroe schokdempers uit de fabriek. Dat zegt helaas niets over de kwaliteit ervan.
Onze ervaring is dat Monroe aftermarkt schokdempers van mindere kwaliteit zijn ten opzichte van origineel of bijvoorbeeld merken zoals Koni en Bilstein. Dat is merkbaar in de dempingskarakteristiek van de schokdemper, dus hoe de auto zich gedraagt tijdens het rijden. Maar ook aan de levensduur ervan. Daarom adviseren wij om te kiezen voor één van de eerder genoemde merken. In heel uitzonderlijke gevallen is Monroe het enig beschikbare merk voor een specifieke toepassing, alleen dan maken wij gebruik van Monroe.
Voor informatie, zoals de prijzen van schokdempers, mogelijkheden van uw specifieke auto of voor het maken van een afspraak, bel ons gerust of schrijf een berichtje met onderstaand formulier. Wij beantwoorden jouw bericht doorgaans binnen 1 werkdag.

Koni schokdempers
Bilstein schokdempers

    We gebruiken het kenteken om het merk, model en de motoruitvoering van jouw auto te bepalen.