Na jaren van beloftes en potentie lijkt het dan echt te gebeuren; De elektrische en hybride auto krijgen steeds meer voet aan de grond, ook bij ons in de werkplaats. Steeds meer klanten met elektrische en hybride auto’s weten hun weg naar Soesterberg te vinden. Toch krijgen we nog vaak de vraag of we wel aan hybride of elektrische auto’s kunnen werken. Is daar geen speciaal gereedschap voor nodig? En is dat wel iets wat een ‘’gewone’’ garage kan doen?

Een hybride auto is in de basis hetzelfde opgebouwd als een auto met een normale verbrandingsmotor. Banden, schokdempers, remmen, verbrandingsmotor, airco etc. hebben tijdens een onderhoudsbeurt nog steeds aandacht nodig. We voeren dan ook regelmatig onderhoud en reparatie uit aan hybride auto’s.

Naast normaal onderhoud kunnen we 95% van de klussen aan hybride auto’s uitvoeren. Onze mannen in de werkplaats hebben de juiste certificaten voor hybride voertuigen en de beschermingsmiddelen om eraan te werken. Daarmee hebben we bij meerdere hybride auto’s de elektrische delen gedemonteerd om bijvoorbeeld de verbrandingsmotor te repareren.

Ook onderhoud aan elektrische auto’s kunnen we bij Carrec uitvoeren. Het enige verschil met de hierboven genoemde hybride auto is dat er geen verbrandingsmotor met koel- brandstof- in- en uitlaatsysteem aanwezig is. Elektrische auto’s hebben hun gewicht door het accupakket niet mee. Dat leidt tot  veel stress op rubbers en dragende delen. Die slijten sneller en hebben daarom extra aandacht nodig. Ook het hoge, directe koppel van elektrische auto’s leidt tot extra slijtage van banden en aandrijfassen. Omdat die delen allemaal slijten, bij elektrische auto’s dus eigenlijk versneld, vinden wij het zo belangrijk om elektrische auto’s óók regulier onderhoud te geven.

Benieuwd wat we met jouw elektrische of hybride auto kunnen doen? Neem dan gerust contact met ons op!