Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Nu beschikbaar tot 17:00

Voorkom problemen achteraf

Carrec Technocenter staat graag klaar voor haar klanten, ook met advies als daar om gevraagd wordt. Zodoende zien we al een tijdje een groeiend aantal consumenten dat door ons geholpen wil worden bij het aanschaffen van een tweedehands auto in de vorm van een auto aankoopkeuring.

Omdat wij als universeel reparatie en revisie bedrijf nu eenmaal de grotere mankementen van vrijwel alle merken en alle typen auto’s tegenkomen, weten we waar we op moeten letten. Daarom voeren wij sinds 2014 auto aankoopkeuringen uit. Soortgelijke controles hebben we uitgevoerd voor Autoweek, voor het item “Klokje rond“. Zie hier een video-impressie van twee van die controles: Klokje rond Audi A3 Sportback E-tron en Klokje rond BMW 525i Touring

Waar het voor u soms lastig is om te bepalen of een auto zich “goed gedraagt”, horen en zien wij vaak al snel tijdens een auto aankoopkeuring of er iets mis is. Er wordt wel eens gezegd dat we hier “wandelende vermogensbanken” hebben, omdat een aantal van onze diagnose specialisten door een proefrit vaak al weet of de motor zijn oorspronkelijke kracht nog levert of niet. Belangrijker wellicht is dat we ook de zwakke punten, als die er zijn, kennen en weten hoe deze zich (eventueel in een beginnend stadium) openbaren. Tijdens een auto aankoopkeuring komen deze punten gemakkelijk naar voren.

Wat houdt de aankoopkeuring in?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een auto aankoopkeuring zoals door ANWB en Dekra wordt aangeboden, controleren wij niet alle elektrische snufjes in de auto. U bent zelf prima in staat om de elektrische ramen, de centrale deurvergrendeling en de navigatie etc. te controleren. Wij lezen de auto uit met onze diagnose apparatuur, waardoor eventuele meldingen van het motormanagement systeem zichtbaar worden. We maken een uitgebreide proefrit, zodat de prestaties van de motor en de versnellingsbak maar zeker ook de aandrijflijn, het onderstel en de remmen gecontroleerd kunnen worden.

Bij twijfel kunnen we de diagnose apparatuur aangesloten houden tijdens de proefrit en de voornaamste waarden van de motor opslaan en terug zien. Vervolgens gaat de auto bij ons op de brug voor een controle van de onderzijde. Alles bij elkaar zijn we zo’n twee uur bezig, inclusief het uitlezen van het motormanagementsysteem van de auto rekenen we daarvoor € 195,- inclusief btw. Op de factuur komen meteen alle bevindingen te staan. Eventuele mankementen worden benoemd en de prijzen van het herstel ervan voor u berekend. Deze kunnen eventueel dienen als gespreksonderwerp met de verkoper van de auto. Trek voor deze auto aankoopkeuring dus ruim 2 uur uit, want dat is in de praktijk inclusief het opstellen van het rapport en eventuele offertes, de doorlooptijd.

Voor auto’s boven het C-segment weten we dat we langer bezig zijn en daarom rekenen we voor die grotere auto’s een vaste prijs van € 245,- inclusief btw.

Tot slot kunnen we door onze ervaring met het groot onderhoud van deze auto’s voorspellen welke, soms kostbare, slijtage onderdelen er “aan zitten te komen”. Dat voorkomt verrassing kort na de aanschaf. (Overigens geldt dit ook wanneer de garantie op uw auto afloopt of als er relatief veel uitgegeven moet worden aan de auto, dan is zo’n beoordeling ook erg zinvol.) Op die manier kan een goed onderbouwde keuze gemaakt worden. Uiteindelijk is het aan u zelf om te bepalen of u de prijs van de occasion in relatie tot onze bevindingen de juiste vindt, of dat er onderhandeld moet worden.

Meestal is het overigens een kwestie van “doen!” of “lekker laten staan!”. Jaarlijks vertrouwen vele tientallen klanten op deze manier op ons oordeel over een tweedehands auto. Bent u dus bezig met de aanschaf van een auto en niet helemaal zeker van de kwaliteit van de occasion, geef ons 1 of 2 dagen van tevoren een seintje en wij zorgen dat de juiste diagnose specialist voor u klaar staat en een goede auto aankoopkeuring aanleverd!

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in revisie, reparatie of vervanging. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(27 reviews)

reviews_like25 VAN DE 27 REVIEWERS RAADT ONS AAN

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.