Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Nu beschikbaar tot 17:00

VOORKOM PROBLEMEN ACHTERAF

Carrec Technocenter staat altijd klaar voor haar klanten, ook als er om advies gevraagd wordt. Zodoende helpen we u graag met het nakijken van een auto voordat u tot de aanschaf over gaat!

Omdat we als universeel reparatie en onderhoudsbedrijf nu eenmaal kleine en grotere mankementen van vrijwel alle merken en alle typen auto’s tegenkomen, weten we waar we op moeten letten. Daarom voeren wij sinds 2014 auto aankoopkeuringen uit. Soortgelijke controles doen we  voor Autoweek,  “Klokje rond“. Zie hier een video-impressie van twee van die controles: Klokje Rond Tesla Model S  en Klokje Rond BMW 735i.

Waar het voor u soms lastig is om te bepalen of een auto zich “goed gedraagt”, horen en zien wij vaak al snel tijdens een auto aankoopkeuring of er iets mis is. Er wordt wel eens gezegd dat we hier “wandelende vermogensbanken” hebben. Een groot aantal van onze specialisten weet door een proefrit vaak al of de motor zijn oorspronkelijke kracht nog levert of niet. Belangrijker wellicht is dat we ook de zwakke punten, als die er zijn, kennen en weten hoe deze zich (eventueel in een beginnend stadium) openbaren. Tijdens een auto aankoopkeuring komen deze punten gemakkelijk naar voren.

WAT HOUDT DE AANKOOPKEURING IN?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een auto aankoopkeuring zoals door ANWB en Dekra wordt aangeboden, controleren wij niet eindeloos de elektrische snufjes in de auto. Wij lezen de auto uit met onze diagnose apparatuur, waardoor eventuele actuele of sluimerende problemen zichtbaar worden. We maken een uitgebreide proefrit, waar we de prestaties van de motor en de versnellingsbak maar zeker ook de aandrijflijn, het onderstel en de remmen controleren.

Bij twijfel kunnen we de diagnose apparatuur aangesloten houden tijdens de proefrit en de voornaamste waarden van de motor opslaan en terugzien. Vervolgens kijken we de auto bij ons in de werkplaats van bumper tot bumper na op eventuele gebreken. Alles bij elkaar zijn we zo’n 2 á 2.5 uur bezig met deze keuring. Inclusief het uitlezen van het motormanagementsysteem van de auto rekenen we bij auto’s van het A en B-segment € 195,- inclusief btw. Op de factuur komen meteen alle bevindingen te staan. Deze kunnen eventueel als gespreksonderwerp met de verkoper van de auto om bijvoorbeeld over de prijs te onderhandelen.

Voor auto’s in het C en D-segment weten we dat we langer bezig zijn. Daarom rekenen we voor die grotere auto’s een vaste prijs van € 245,- inclusief btw. Voor auto’s in het E segment en elektrische voertuigen rekenen we € 295,- inclusief btw. Deze auto’s hebben een hoop complexe technieken aan boord waardoor we langer bezig zijn met het in kaart brengen van de staat van deze auto’s.

ONZE EXPERTISE

We kunnen door onze ervaring met het groot onderhoud van deze auto’s voorspellen welke, soms kostbare, slijtage onderdelen er “aan zitten te komen”. Dat voorkomt verrassing kort na de aanschaf. Op die manier maakt u een goed onderbouwde keuze en komt u na de aankoop niet voor verrassingen te staan! Uiteindelijk is het aan u zelf om te bepalen of u de prijs van de occasion in relatie tot onze bevindingen de juiste vindt. Een andere keuze is om met de verkoper in gesprek te gaan over de prijs van de auto.

Meestal is het een kwestie van “doen!” of “lekker laten staan!”. Jaarlijks voeren we meer dan 350 van deze keuringen uit en geven ons oordeel over een auto. Bent u bezig met de aanschaf van een auto en niet helemaal zeker van de kwaliteit van de occasion, geef ons een aantal dagen van tevoren een seintje en wij zorgen dat de juiste diagnosespecialist voor u klaar staat!

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in onderhoud, (aankoop)keuringen en prestatieverbeteringen bij personenauto’s en campers. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(217 reviews)

reviews_likeBEKIJK HIER ONZE REVIEWS

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.