Bij Carrec worden we blij van het beter laten rijden van personenauto’s en campers. Of dat nu gaat om montage van upgrades of het herstellen van rijgedrag naar fabrieksspecificatie. Er is vrijwel altijd een hoop winst te behalen om een auto echt lekker te laten rijden! Hier ondersteunen we dan ook graag in!
Maar wat nu als er iemand bij ons komt die ons vraagt om zijn of haar auto technisch in nieuwstaat te brengen, met gebruik van een aantal mooie upgrades?

Dat was precies de vraag die we kregen van de eigenaar van de BMW E46 330i Touring uit dit artikel. De eigenaar had zich al langer georiënteerd op de vraag of hij zijn auto moest vervangen, of investeren om de BMW technisch zo goed mogelijk te maken? Hij meldde zich bij ons met de vraag om advies en wat er bij komt kijken om zijn auto weer in technische nieuwstaat te brengen.

Bij zo’n vraag is het belangrijk om tijd met de eigenaar en de auto door te brengen. Bij een auto met de leeftijd en kilometerstand van de BMW is het onmogelijk om een ‘standaard’ pakket aan te bieden. Er is vooraf onderzoek en een specifiek plan van aanpak nodig om de auto weer als nieuw te laten rijden en aanvoelen. Daarom kijken we de auto van bumper tot bumper na om zo een goed beeld te krijgen van de staat. Op basis van daarvan  maakten we een lijst met gevonden gebreken en gaven we advies over de oplossing. Uiteraard houden we daarbij rekening met de wensen van de klant en de wijze van gebruik van de auto. Dat spiegelen we vervolgens aan onze ervaring.

Hoewel de E46 niet in slechte conditie was, reed de auto zeker niet zoals BMW dat ooit bedoeld had. Zo was o.a. het onderstel vergaand versleten, lekte de motor erg veel olie, was er veel bandengeluid hoorbaar en waren remleidingen in slechte conditie. Ook was er een hoop roest aanwezig op de subframes en andere delen van de carrosserie. Al met al een aardig lijst, maar geen zaken die we niet op konden lossen.

In overleg met de eigenaar hebben we besloten alle technische gebreken op te lossen en BMW weer zo te laten rijden als BMW dat ooit bedoeld had. En met gebruik van de juiste spullen zelfs nog wat beter! Een mooie, eervolle opdracht die we maar al te graag uitvoeren. En het resultaat mag er zijn! De BMW rijdt beter dan ooit, en het verschil met hoe de auto binnen kwam is groter dan wij zelf hadden verwacht. Een auto waarmee je onbezorgd kan genieten van de geweldige rijeigenschappen!

Benieuwd naar foto’s van de progressie bij de BMW? Zie hieronder een deel van de reportage aan de BMW!