Nieuwe Peugeot Expert/Toyota Proace/Opel Vivaro oncomfortabel en onzeker

Soms zijn fabrieksnieuwe auto’s niet zo goed als je zou mogen verwachten. Zo ook de volgende bedrijfs- en personenbussen, die op een zeer veel gebruikt platform staat waarop de onderstaande auto’s zijn gebaseerd:
– Opel Vivaro
– Opel Zafira
– Citroën ë-Spacetourer
– Citroën ë-Jumpy
– Peugeot e-Traveller
– Peugeot e-Expert
– Fiat Scudo
– Fiat e-Scudo
– Toyota Proace Verso Electric
– Toyota Proace Electric

Wat is het probleem en de oplossing?

Deze generatie bussen gebruikt een bijzonder slechte (en goedkope) oplossing als het op de schokdempers aan komt. Hierdoor is de auto niet goed in staat om te gaan met zijn gewicht. Als bestuurder ervaar je dat jouw bus niet stabiel aan voelt op snelheid en over drempels.
In extreme gevallen kan een bus onveilig aan voelen, of zelfs licht los komen van het wegdek.

Bij Carrec Technocenter hebben wij meerdere auto’s van dit platform in ons bedrijf gehad, met allemaal dezelfde problemen. In samenwerking met de Nederlandse schokdemperfabrikant Koni hebben wij een oplossing ontwikkeld. Deze bestaat uit een verbeterde schokdemper voor de achterkant van deze auto’s, welke ook nog instelbaar is. Hierdoor kan deze versteld worden aan de hand van jouw manier van rijden, de belading en vermogensvariant van jouw bus.

Herken jij de klachten ook bij jouw bus? Dan is het monteren van deze schokdempers een zekere manier om het rijgedrag significant te verbeteren! We kunnen deze oplossing leveren, monteren en afstellen voor €550,- inclusief btw. Bestellen en inplannen van jouw bus kan via onderstaand formulier!

Bestel de oplossing voor jouw bus via het formulier!

    We gebruiken het kenteken om het merk, model en de motoruitvoering van jouw auto te bepalen.