Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Helaas, wij zijn gesloten Wij zijn vrijdag weer open vanaf: 08:00

Carrec Technocenter, Luchtvering Specialist in Soesterberg

Volledige luchtvering is een automatische, regelbare oplossing voor uw camper. Het luchtveersysteem filtert oneffenheden tijdens het rijden waardoor het rijcomfort en de stabiliteit van de camper aanzienlijk toenemen. Afhankelijk van het type en leeftijd van uw camper, kan de luchtvering voor zowel de voor als achteras geleverd worden. VB Air Suspensions onderscheidt in haar gamma 3 typen volledige luchtvering; VB NivoAir, VB FullAir en VB ActiveAir.

VB NivoAir

VB-NivoAir is een niet-regelbare systeem en is speciaal ontwikkeld voor campers met schroefveren. De bestaande schroeveren worden vervangen voor een volledig luchtveersysteem. Dit systeem bevat de volgende delen: luchtbalgen ter vervanging van de schroefveren, schokdempers, hoogtesensoren, een luchtcompressor en een elektronische regeleenheid (VB-ASCU).
Het luchtveersysteem filtert als het ware de oneffenheden uit het wegdek, waardoor het rijcomfort toeneemt. Het VB-NivoAir-systeem houdt het voertuig altijd op dezelfde rijhoogte. In tegenstelling tot de VB-FullAir-systemen kan het VB-NivoAir-systeem niet handmatig worden bediend. Het is dus niet mogelijk om het voertuig zelf te verhogen of te verlagen.
De rijhoogte wordt bij montage zo afgesteld dat die optimaal is voor uw toepassing en het rijgevoel en de stabiliteit beiden maximaal verbeterd worden.

VB FullAir

VB FullAir is zeer vergelijkbaar met het VB NivoAir systeem. Het is een volledig luchtveersysteem met als doel het comfort en de stabiliteit van uw camper te verbeteren. Ook worden alle blad- of schroefveren van uw camper vervangen voor luchtvering. De extra techniek van dit systeem, is dat de hoogte van de camper op specifieke momenten variabel in te stellen is. Daardoor is het makkelijker om bijvoorbeeld bagage te laden of om het makkelijker te maken om in of uit te stappen wanneer de camper geparkeerd staat of om bijvoorbeeld een veerpont op en af te rijden zonder dat de garage of fietsendrager de grond raakt.

VB ActiveAir

VB ActiveAir is een een VB FullAir systeem dat gecombineerd wordt met adaptieve schokdempers. Dit veer en dempingssysteem is in staat zich constant aan te passen aan uw belading, het rijgedrag en de staat van het wegdek. Het systeem is uitstekend in staat uw camper comfortabel te laten aanvoelen bij elke situatie, maar zorgt bovenal voor een hoop meer veiligheid en stabiliteit.
De luchtvering meet verschillende hoeveelheden belading en past de rijhoogte daar op aan. De variabele schokdempers kunnen de demping via een klep in de schokdemper regelen. Dit gebeurt volledig automatisch of handmatig met behulp van een keuzeknop. Net wat u wilt. Binnen slechts 6 milliseconden kunnen de schokdempers van minimale dempkracht naar maximale dempkracht worden omgezet. Hierdoor kunnen een comfortabele en een dynamischer rijervaring met elkaar worden afgewisseld.
Het is van belang dat het veersysteem zich aan de chauffeur aanpast en niet andersom. Daarom is het systeem zo ontwikkelt dat het bochtsnelheden en remmanoeuvres onthoudt en zorgt voor de optimale afstelling van de schokdempers op basis van uw rijstijl.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw camper? Of wilt u meer informatie over de werking van volledige luchtvering? Neem gerust contact met ons op! We staan u graag te woord!

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in onderhoud, (aankoop)keuringen en prestatieverbeteringen bij personenauto’s en campers. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(217 reviews)

reviews_likeBEKIJK HIER ONZE REVIEWS

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.