Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Nu beschikbaar tot 17:00

VW Verstuivers? Wij testen, reviseren en vervangen Volkswagen verstuivers.

Carrec Technocenter beschikt over zeer moderne test en analyse apparatuur voor Volkswagen (VAG) motoren en diesel verstuivers. Dit zorgt voor een betrouwbare diagnose aan alle typen VW dieselmotoren. Carrec Technocenter levert bovendien nieuwe Volkswagen verstuivers en gereviseerde Volkswagen verstuivers uit voorraad. Het volledige brandstofsysteem van moderne VW (VAG) dieselmotoren is bij ons in goede handen!

We zijn vertrouwd met de verschillende soorten verstuivers die in de modellen van Volkswagen worden toegepast:

  • VW Passat
  • VW Caddy
  • VW T4
  • VW T5
  • VW Golf
  • VW Touran
  • VW Tiguan

 

Uitgeslagen verstuivergaten, een probleem van alle 8 en 10 klepper pompverstuivermotoren.

Volkswagen heeft een aantal jaren de pompverstuivertechniek toegepast. Deze zogenaamde pumpe düse motoren kennen weinig problemen met de verstuivers zelf maar de toepassing ervan leidt helaas wel tot andere mankementen. Deze motoren zitten in Audi, Volkswagen, Seat en Skoda’s en kennen we als onze broekzak.

De 8 en de 10 klepper pompverstuivermotoren hebben er het meeste last van. Dit komt omdat de pompverstuivers bij deze motoren aan 1 kant met 1 boutje vastzitten. Niet zoals bij de 16v met 2 boutjes.

Door deze manier van bevestigen kan de verstuiver wat bewegen. Aan de kant tegenover het boutje slijt de (aluminium) cilinderkop dan in. Door de groef die daar ontstaat, gaat er diesel lekken. In eerste instantie leidt dit tot startproblemen, vooral bij warme motor.

Hoe langer dit duurt, hoe slechter de motor gaat lopen, gaat deze schudden en minder presteren. Wat erger is, is dat er diesel in het carter loopt. Hierdoor ontstaat verdunning van de olie door diesel. Diesel is schraal en smeert niet. Zodoende ontstaat kans op lager of turbo schade.
Bovendien stijgt het oliepeil en kan er op den duur zoveel in de motor komen te staan dat de olie via de carterventilatie in de inlaat komt en dan slaat de motor op hol.

 

Wat kunnen wij voor u doen.

Onze oplossing hiervoor is het plaatsen van een gereviseerde en gemodificeerde cilinderkop. De modificatie is het plaatsen van stalen bussen in de verstuivergaten waardoor dit probleem niet opnieuw kan ontstaan. Tevens nemen we meestal de distributieset en de waterpomp mee en wordt de auto afgeleverd met nieuwe olie, koelvloeistof en filters.

Wat we pas kunnen constateren als we de motor openmaken is of de nokkenas vervangen moet worden of niet. Indien deze ingelopen is, wordt de nokkenas vervangen evenals de stoters.

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in onderhoud, (aankoop)keuringen en prestatieverbeteringen bij personenauto’s en campers. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(27 reviews)

reviews_like25 VAN DE 27 REVIEWERS RAADT ONS AAN

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.