Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Helaas, wij zijn gesloten Wij zijn maandag weer open vanaf: 08:00

Verstuivers voor uw Citroën? Wij testen, reviseren en vervangen verstuivers.

Carrec Technocenter beschikt over zeer moderne test en analyse apparatuur voor Citroën (PSA)
diesel verstuivers. Dit zorgt voor een betrouwbare diagnose aan alle typen Citroën (PSA) dieselmotoren. Carrec Technocenter levert bovendien nieuwe en gereviseerde Citroën verstuivers uit voorraad.

Het volledige brandstofsysteem van moderne Citroën (PSA) dieselmotoren is bij ons in goede handen!

We zijn vertrouwd met de verschillende soorten verstuivers die in de modellen van Citroën worden toegepast, zoals bijvoorbeeld de:

  • Citroën Berlingo
  • Citroën C3 hdi
  • Citroën C4 hdi
  • Citroën Xantia

Ook met andere modellen kunt u natuurlijk bij ons terecht.

 

Lekkende verstuiver van de 1.4 HDI en 1.6 HDI diesels

Een van de problemen die we in de praktijk vaker tegenkomen zijn: lekkende verstuivers van 1.4 hdi en 1.6 PSA hdi motoren, die onder andere in de auto’s van Citroën (maar ook Peugeot) worden toegepast.

Het probleem is dat de verstuivers naar buiten toe lekken, ook wel genoemd “er langs slaan”. De afdichting van de verstuivers schiet dan te kort (lekken), waardoor er teer ontstaat rond de verstuivers. Als je rijdt ruik je dat niet, omdat de ontsnapte uitlaatgassen verwaaien.
Zodra je stil gaat staan met warme motor komt die lucht de auto in. Je kunt er prikkende ogen en hoofdpijn van krijgen. Dit is het begin van het vervuilingsproces van de Citroën HDI-motor, dat zonder ingrijpen tot gevolgschade kan leiden.

 

 

Wat gebeurt er met met een Citroën HDI motor met een lekkende verstuiver.

De cilinders met de lekkende verstuivers gaan onvolledig verbranden, waardoor er steeds meer onverbrande (teer)deeltjes ontstaan. Die teerdeeltjes komen in de motorolie terecht.

Hierdoor verstoppen zowel de zeef voor de aanvoerbuis van de oliepomp, de zeef in de aanvoerleiding van de turbo, als die voor de vacuumpomp. Het tekort aan olie dat dan ontstaat kan tot schade leiden.

 

Wat is er aan te doen.

Ons advies is dan om al de verstuivers te demonteren en te testen. De verstuivergaten te reinigen, alle teer te verwijderen en de verstuivers als deze nog goed zijn weer te monteren met nieuw afdichtmateriaal. Wanneer de verstuivers langer lekken of er meer vervuiling is dan een beginnend stadium is het advies om de motor te spoelen en te controleren op eventuele schade.

We nemen dan de carterpan weg en controleren de drijfstang lagers. Het spoelen betekent olie met een toevoeging in de hdi motor laten draaien, aftappen, nieuw filter plaatsen en weer afvullen met nieuwe olie.

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in revisie, reparatie of vervanging. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(27 reviews)

reviews_like25 VAN DE 27 REVIEWERS RAADT ONS AAN

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.