Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Nu beschikbaar tot 17:00

Op zoek naar verstuivers voor uw BMW?

Wij testen, reviseren en vervangen BMW diesel verstuivers.

Carrec Technocenter beschikt over test en analyse apparatuur voor BMW diesel verstuivers. Wij stellen daarmee een betrouwbare diagnose voor alle typen BMW dieselmotoren. Carrec Technocenter heeft bovendien gereviseerde BMW verstuivers en nieuwe BMW verstuivers op voorraad.

Het BMW brandstofsysteem van dieselmotoren kent geen geheimen voor ons!

We zijn bekend met de verschillende verstuivers die in de modellen van BMW worden toegepast, zoals de:

  • BMW 325 tds
  • BMW 525 tds
  • BMW 318 tds
  • BMW 530d
  • BMW e60
  • BMW 320d
  • BMW 730d

Ook met de andere modellen van BMW kunt u natuurlijk bij ons terecht.

 

BMW verstuivers; de tweetraps verstuiver

Alle BMW’s zijn gebouwd om lang mee te gaan, zeker de diesels. We zien bij Carrec Technocenter dan ook het gehele scala aan verstuivers langskomen; de tweetraps verstuivers in de tds motoren zoals de 325 en 525, maar ook de kleinere 318 tds. Youngtimers die nog vaak en veel gebruikt worden. Zeker de zescilinder motoren zijn kilometervreters, we hebben nog een heel aantal 525 tds motoren in onderhoud. De verstuivers in deze motoren gaan veel honderden duizenden kilometers mee en zijn economisch en technisch goed te reviseren. Voorwaarde is wel dat de verstuiver met het draadje, de naaldbewegingsensor, elektronisch nog in orde is. Als deze sensor defect raakt, komt er een melding op het dashboard en zal er een nieuwe, vrij kostbare, verstuiver met sensor gemonteerd moeten worden.

 

BMW commonrail verstuivers.

Eind jaren negentig introduceerde BMW de commonrail motoren, diesels met solenoid commonrail verstuivers zoals de 320d, 330d, 525d, 530d en 730 en 740d. Voor deze verstuivers geldt dat rond de 200 á 250.000 km. de eerste problemen kunnen ontstaan. Vaak zijn dat startproblemen, problemen met rookontwikkeling of gebrekkige vermogensafgifte. Omdat deze motoren vaak veel gereden hebben, zien we regelmatig motoren waar zowel aan de brandstof als aan de luchtzijde van het brandstofsysteem slijtage is opgetreden. Voor de berijder is dit een geleidelijk proces waardoor het lang duurt voordat het als echte klacht ervaren wordt. Door een combinatie van lekkage in, of blokkade van het luchtsysteem, bijvoorbeeld door een scheurtje in de intercooler of het dicht roeten van de inlaat krijgt zo’n motor een stuk minder lucht. Vergelijk het maar met hardlopen met een rietje in je mond, dat gaat ook niet lang goed. De verstuivers vernevelen niet meer optimaal of geven zo veel retour dat de benodigde hoeveelheid brandstof op vermogen niet meer gehaald wordt. Als het brandstofsysteem van een BMW dieselblok aan zowel de lucht als de dieselkant weer optimaal functioneert, krijgt de klant weer de auto terug waar hij jaren geleden instapte. Een soepele, zuinige km-vreter. Naast BMW’s zien we ook regelmatig andere merken met BMW motoren, zoals de Range Rover met de BMW 3 liter zescilinder diesel. De 3 liter levert in de Range Rover iets minder vermogen maar is natuurlijk vergelijkbaar betrouwbaar en goed opgewassen tegen het forse gewicht van deze 4×4.

 

BMW piëzo verstuivers

De laatste generatie piëzo verstuivers hebben alweer een aantal jaren hun intrede gedaan bij de BMW dieselmotoren. Ook BMW gaat deels mee in het verkleinen van hun motoren in combinatie met een hoger rendement en dus vermogen. Motoren met uitgekiende hoogstaande verstuivertechniek in combinatie met de laatste techniek op turbo gebied, die fenomenale prestaties leveren. De jongste 525d bijvoorbeeld is geen zescilinder meer maar een vierpitter.

In het algemeen zijn de BMW motoren gewoon goede en betrouwbare motoren. Zeker die met solenoid verstuivers; samen met de D5 van Volvo, zijn de zescilinder diesels van BMW verreweg het betrouwbaarst uit die jaren.

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in onderhoud, (aankoop)keuringen en prestatieverbeteringen bij personenauto’s en campers. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(27 reviews)

reviews_like25 VAN DE 27 REVIEWERS RAADT ONS AAN

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.