Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Helaas, wij zijn gesloten Wij zijn maandag weer open vanaf: 08:00

Vroeger hadden wij thuis een hobbykamer. Daar kon geknutseld worden, er lag allerlei materiaal, een kast vol gereedschap en er stond een grote werkbank. Toen de interesse ervoor was, haalde we de kamer leeg en bouwden mijn vader, mijn broer en ik een enorme tafel, waarmee de gehele oppervlakte van de kamer op 90 centimeter hoogte kwam. Vervolgens bouwden we een compleet landschap erop met de grootste treinbaan die we ooit gehad hebben. Als je de deur opende, kroop je onder het blad door naar een gat in het midden van de tafel. Daar had je de trafo’s waarmee je de treintjes kon laten rijden, de seinen en het overzicht over het rangeerterrein. We brachten er dagen door. Een fantastische tijd.

Trafo

Daar denk ik nog vaak aan als ik bij een verkeerslicht of op de snelweg “zoek gereden wordt” door een electrische auto. De acceleratie van die dingen is fenomenaal. Veel meer koppel dan een fossiele motor leveren kan en bovendien vanaf de eerste toer beschikbaar. Of je er nu met een 911, een Cayenne Turbo of zoals nu met een Youngtimer 540i naast gaat staan, je ziet als de bestuurder dat wil alleen maar zijn achterlichten. Dikke doei voor je. Regelmatig draai ik in gedachten de toevoer op de trafo dicht van zo’n auto om me vervolgens er natuurlijk gewoon bij neer te leggen dat het stomweg een andere klasse is. De huidige techniek is letterlijk ingehaald.

Humeur

Nou heb ik meer verstand van verbrandingsmotoren dan van electrische maar zou de actieradius van een electrische auto niet flink toenemen als het vermogen naar beneden werd bijgesteld? Zeg maar dat electrische auto’s in lijn met de het gedachtegoed voor het milieu gewoon niet zo snel kunnen? In 8 of 10 seconden naar de 100 is snel zat zeg maar. En aangezien we straks allemaal maar 100 kilometer per uur mogen, ook niet veel harder kunnen rijden dan dat.

Héél groen en prima voor mijn humeur allemaal.

sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(27 reviews)

reviews_like25 VAN DE 27 REVIEWERS RAADT ONS AAN

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.