Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Nu beschikbaar tot 17:00

Wat voor onze stemming van belang is, is dat we weten waar we aan toe zijn. Dat we perspectief zien, begrijpen waar we het voor doen en grip hebben op ons leven. Je begrijpt al waar ik naar toe wil, dat is nu precies waar het op dit moment aan ontbreekt.

Door de komst van het corona-virus weten we niet goed waar we aan toe zijn. Wat duidelijk is, is dat het forse gevolgen heeft voor iedereen. Nu en als het voorbij is. Want als we deze besmettingsgolf achter de rug hebben en het evenwicht tussen het aantal zieken en onze behandelcapaciteit weer is hersteld, zullen we de schade op moeten maken. Wellicht zelfs een aantal fundamentele principes in onze economie moeten heroverwegen.

Wat voor mij goed werkt is om als je niet goed weet wat de dag van morgen brengt, het in ieder geval vandaag gewoon goed te doen. Zorgvuldig en zorgzaam te zijn, duidelijk te communiceren, goed te luisteren, begrip te tonen en te vragen, voor de pijlers van ons samenzijn te zorgen en vooral ook naar de mooie kanten van deze situatie te kijken.

We hebben hier een relatief jong team, o.a. met aanstaande vaders. Recent zijn er ook een aantal nieuwe medewerkers aangenomen. Het duurt altijd even voor zo’n team zich dan weer vormt, iedereen elkaar weer blind weet te vinden. De meest recent aangenomen medewerkers doorlopen hun proeftijd terwijl de corona-crisis in volle hevigheid losbarst. Zij horen van vrienden hoe mensen in hun proeftijd ontslagen worden bij bedrijven. Daar lig je wakker van. Zeker als we elkaar nog maar net kennen is het moeilijk om de nieuwe werkgever blind te vertrouwen. Hoe mooi is het dan dat je iemand gerust kan stellen, kan bevestigen dat zijn inzet zeer gewaardeerd wordt en dat je er niet over piekert om hem te laten gaan.

Daar waar we werk eerder naar ons toe kunnen halen doen we dat. Voertuigen die nu stilstaan en straks keihard nodig zijn worden nu klaargemaakt. De harde kern van het bedrijf kent de getijden van ons werk heel goed en ziet ook dat er ondanks alle inspanningen echt veel minder te doen is dan normaal. Als “de baas” er zoveel is, is er meestal iets aan de hand. Dat weten ze, dat voelen ze. Mensen maken zich zorgen. Terecht.

In deze uitdagende tijd ben je vooral werkgever. Tien gezinnen moeten gezond blijven maar ook kunnen blijven eten van wat wij hier doen. Trots en heel erg dankbaar zie ik dat er zonder uitzondering flexibel gereageerd wordt. De steeds toenemende regels worden nauwgezet gevolgd. De balans tussen risico’s mijden en blijven presteren is bijna vanzelfsprekend. Hoe graag de mannen ook er bij willen blijven, willen helpen, als er verkoudheidsverschijnselen zijn, ga je naar huis. Er is geen discussie over.

Er blijft zelfs energie over voor alternatief werk, de mensen schieten niet in een kramp. We maken met zijn allen een lijst met klusjes in het bedrijf waar we normaal niet aan toe komen. Er wordt met veel zorg en aandacht voor elkaar, voor de werkplaats, voor het gereedschap en voor het pand gewerkt.

Als er echt te veel tijd over is, zoeken we samen naar praktische oplossingen. Mensen geven uit zich zelf wat eigen vakantietijd op, klussen aan hun eigen auto, of gaan naar huis. Het bedrijf neemt natuurlijk ook een deel voor haar rekening en zo komen we samen wel uit. We houden de schade beperkt en de sfeer goed. Het samenzijn verbindt, geeft grip en weer wat vertrouwen. Er wordt gelachen. Houd vol lieve mensen! Als we het elke dag goed doen samen, komt er vanzelf een dag dat het achter de rug is.

Blijf gezond, blijf mobiel, zorg voor elkaar.

Warme groet,

Guido van der Spek

sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(217 reviews)

reviews_likeBEKIJK HIER ONZE REVIEWS

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.