Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Nu beschikbaar tot 17:00

De wat?

Kortweg de READ unit is een tandwielkast die zoals de naam al aangeeft de multiriem en de dynamo aandrijft. Daarnaast verbindt deze unit met een tandwielverbinding aan één kant en een ketting aan de andere kant de krukas met de nokkenassen.

Deze constructie is toegepast in Volvo 3.0 turbo en 3.2 zescilinder motorblokken om ruimte te besparen rond de dwarsgeplaatste lijnmotoren. De lagers in de tandwielkast van “onze” Volvo zijn versleten en maken onheilspellend veel kabaal. Na demontage blijkt dat de lagers op het punt van uit elkaar vallen staan. Als de as van de READ unit vast zou slaan, zou dat de timing van de motor blokkeren met alle gevolgen van dien.

Het huis van de unit waar de lagers in zitten is gelijnboord op de motor. Dat wil zeggen dat het een unieke passing heeft die verloren gaat als bij het de- en monteren van de lagers het huis vervormen zou. Reden dus om met het juiste speciaal gereedschap te werken. In combinatie met die spullen is het weer “gewoon” revisiewerk zoals we dat gewend zijn en is de klus vlot geklaard.

In het filmpje op ons Youtube kanaal wordt de ingreep stapsgewijs uitgelegd. Moraal van dit verhaal is dat voorkomen beter dan genezen is en dat elke berijder alert moet zijn als het om bijgeluiden uit het motorcompartiment gaat!

sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(217 reviews)

reviews_likeBEKIJK HIER ONZE REVIEWS

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.