Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Nu beschikbaar tot 17:00

Verstuivers, distributie en nog een paar zaken. Onze vakantie met de camper werd vorig jaar in Zuid-Duitsland bruut afgebroken door een defect dat niet zo gemakkelijk was te verhelpen. De steun van de rechter aandrijfas was kapot. Van mijn vaste garage vernam ik dat het complete motorblok moest worden vervangen. Aangezien de steun één geheel vormt met het carter, leek mij dat vreemd en ook kostbaar. Via Google kwam ik bij Carrec terecht en uit de correspondentie sprak al gelijk veel vertrouwen.

Na de repatriëring werd er een nieuwe carterpan besteld en de oude moest er onder uit. Gelukkig (bleek later) kon één bout niet worden losgedraaid, omdat de versnellingsbak in de weg zat. De hele motor moest er daarom uit. En daarmee kwam ook de aap uit de mouw. De bak had bij mijn garage een nieuwe achteruit en vijfde versnelling gekregen en was weer helemaal in orde. Niet dus! Hij bleek lek te zijn. Er zat nog maar heel weinig olie in. Even doorrijden en je zit met een enorme (en dure) schade. Nu de motor er eenmaal uit was, werd hij grondig geïnspecteerd.

Dat resulteerde in nieuwe verstuivers, nieuwe distributieset, het vlakken van de kop (die was krom en daardoor liep er koelvloeistof weg), nieuwe pakkingen, het relais van de startmotor werd vervangen, er kwam een nieuwe radiateur (oude was lek) in en de koppelingskabel werd vervangen. En verder nog wat kleinere zaken. Bovendien werd de versnellingsbak weer lekvrij gemaakt.

Een reparatie met een bijbehorend prijskaartje. Maar wat krijg je daar voor terug? Ten eerste: als de revisie niet had plaats gevonden, hadden we nu onze versnellingsbak aan gort gereden. Bovendien is het vervangen van een distributieriem vrij kostbaar, maar kostte nu slechts de onderdelen. Maar wat het belangrijkste is: we hebben nu een camper met een trekkracht of hij gloednieuw is. Een echte turbo-diesel die je huisje alle bergen op trekt. En waar je bovendien helemaal op kunt vertrouwen als je verre tochten maakt. We zijn daarom Guido en zijn enthousiaste mensen heel dankbaar dat ze onze 18 jaar oude camper hebben omgetoverd tot een zeer betrouwbaar huis-op-wielen dat je niet wilt inruilen voor een nieuw. We waren al verknocht aan het interieur van onze Hymer, maar weten nu ook dat hij mechanisch in topconditie is. En nu kunnen we weer lekker leven als God in Frankrijk.

sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(217 reviews)

reviews_likeBEKIJK HIER ONZE REVIEWS

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.