Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Nu beschikbaar tot 17:00

Het onderstel van een auto is een complex systeem van onderdelen dat er voor moet zorgen dat uw auto zo fijn en comfortabel mogelijk rijdt. Schokdempers, stabilisatorstangen en draagarmen werken allemaal samen om de rijbeleving zo goed mogelijk te houden. Autofabrikanten houden daar echter ruimte in het ontwerp waar ruimte voor verbetering is. De auto wordt door de fabrikanten afgesteld voor de ‘’gemiddelde’’ rijder. Dat betekent dat er de mogelijkheid is om de auto meer naar uw smaak te maken. Gelukkig biedt de Engelse firma Powerflex mooie oplossingen, ook voor jouw auto!

Powerflex is een Brits bedrijf dat sinds 1996 hoogwaardige ondersteldelen fabriceert. In tegenstelling tot andere bedrijven beheert Powerflex zowel het ontwikkelings- als productieproces. Dat betekent dat de rubbers perfect op de auto zijn afgestemd en de kwaliteit minstens net zo hoog ligt als bij de originele draagarmrubbers, en vaak zelfs hoger!

Waarom Powerflex monteren?

De standaard rubbers die autofabrikanten monteren krijgen op den duur bovendien last van veroudering en slijtage. Ze worden niet alleen zachter, maar scheuren na verloop van tijd ook. Hierdoor ontstaan spelingen in de ophanging die zorgen voor een vaag weggedrag en verminderde stabiliteit. Daarnaast kunnen er ook geluiden, zoals kraken of piepen, ontstaan door de slijtage aan de rubbers. Powerflex gebruikt voor haar producten het modernere en geavanceerdere polyurethaan. Dit materiaal is in de gemiddelde toepassing zo’n 25 tot 35% stijver, zonder daarbij aan comfort in te leveren. Het materiaal filtert oneffenheden beter weg dan de standaard onderdelen. Daardoor zijn de rubbers van Powerflex niet alleen geschikt als de originele delen versleten zijn, maar ook bij nieuwe auto’s levert het monteren van Powerflex rubbers aanzienlijke winst in rijbeleving op.

De producten van Powerflex zorgen er voor dat uw auto een betere, veiligere wegligging heeft, dat uw banden minder snel slijten en dat instablititeit tijdens remmen wordt verminderd. Bij klachten in deze regio levert het monteren van Powerflex rubbers significante winst op. Hieronder ziet u een video die wij over dit onderwerp gemaakt hebben:

Verschillende typen Powerflex rubbers

Powerflex onderscheidt in haar modellengamma een aantal verschillende typen rubbers. De een is perfect afgestemd op comfortabel straatgebruik, terwijl de andere afgestemd is voor gebruik op het circuit. Powerflex biedt daarvoor de volgende categoriën, die worden aangemerkt door de kleuren van de rubbers:
Geel: De meest comfortabele versie van de rubbers. Uitstekend geschikt voor comfortabel dagelijks gebruik
Rood: De rode variant is de comfortabele versie die gebruikt wordt in situatie waar de gele rubbers niet sterk genoeg zijn. Geschikt voor dagelijks gebruik met een comfortabel randje.
Paars: De paarse variant is uitstekend geschikt voor sportief rijden in combinatie met gebruik voor dagelijks verkeer. De rubbers geven meer stabiliteit en feedback door aan de rijder, zonder daarbij stuiterig of oncomfortabel te worden
Zwart: De zwarte rubbers monteren we bij auto’s die gebruikt worden om erg sportief mee te rijden, maar niet dagelijks. Daarnaast zijn er een aantal toepassingen waar de paarse rubbers niet sterk genoeg zijn. Dan worden ook de zwarte rubbers gemonteerd, om de levensduur te verlengen.

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden van uw auto zijn? Via onderstaand formulier kunt u uw specifieke wensen aan ons doorgeven, en kijken we samen met u wat de mogelijkheden zijn. We beantwoorden uw aanvraag doorgaans binnen één werkdag.

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in onderhoud, (aankoop)keuringen en prestatieverbeteringen bij personenauto’s en campers. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(217 reviews)

reviews_likeBEKIJK HIER ONZE REVIEWS

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.