Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Nu beschikbaar tot 17:00

Is het tijd om de distributieriem te vervangen van uw Ford? Laat de distributieriem van uw Ford dan op tijd vervangen. Als de distributieriem van uw Ford knapt of een paar tanden verspringt, kunt u met ernstige schade aan uw motor en zeer hoge kosten geconfronteerd worden. Dat weegt niet op tegen de kosten van de vervanging van de distributieriem.

 

Ford motortype

Extra informatie over de prijs van de vervanging van de distributieriem van de volgende motortypen:
Ford 1.6 tdci

 

Ford model

Extra informatie over modellen voor distributieriem vervangen Ford:

Ford B-MAX, Ford C-MAX, Ford Cougar, Ford Escort, Ford Expedition, Ford Fiesta, Ford Focus, Ford Focus C-Max, Ford Fusion, Ford Galaxy, Ford Ka, Ford Kuga, Ford Mondeo, Ford Orion, Ford S-MAX, Ford Scorpio, Ford Sierra, Ford Transit

 

De distributieriem

De distributieriem van uw Ford zorgt voor de aandrijving van verschillende motoronderdelen, zoals de nokkenas. Het is een belangrijk onderdeel van uw motor.
De distributieriem slijt door gebruik, maar ook door ouderdom. De distributieriem kan dan breken, tanden verliezen of scheuren. Vandaar dat er zowel een interval in kilometers, als in maanden voor uw Ford wordt aangegeven. Door tijdige vervanging van de distributieriem kan ernstige schade aan uw Ford motor worden voorkomen.

Bij het vervangen van de distributieriem van uw Ford, wordt de gehele set, inclusief spanrollen en eventuele keerrollen vervangen.

 

De waterpomp

De waterpomp van uw Ford zorgt voor het rondpompen van de koelvloeistof in uw motor. De waterpomp slijt, net als alle draaiende delen, door het gebruik van uw Ford. Het is een belangrijk onderdeel voor de koeling van uw motor. Als de waterpomp uitvalt, wordt uw motor erg heet, of gaat koken. Dit kan eveneens tot ernstige schade aan uw Ford motor leiden.

Het vervangen van de waterpomp en (een deel van) de koelvloeistof van uw Ford wordt geadviseerd om gelijktijdig met de vervanging van de distributieriem te doen. Door de vervanging van de distributieriem en de waterpomp te combineren, spaart u dubbele reparatiekosten aan uw Ford uit.

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in onderhoud, (aankoop)keuringen en prestatieverbeteringen bij personenauto’s en campers. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(27 reviews)

reviews_like25 VAN DE 27 REVIEWERS RAADT ONS AAN

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.