Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Helaas, wij zijn gesloten Wij zijn maandag weer open vanaf: 08:00

Laat uw distributieriem op tijd vervangen. Als de distributieriem knapt of een paar tanden verspringt, kunt u met ernstige schade aan uw motor en zeer hoge kosten geconfronteerd worden. Dat weegt niet op tegen de kosten van de vervanging van de distributieriem.
Hierboven ziet u een foto van een distributieriem die al lang vervangen had moeten worden, er is duidelijk te zien dat de tanden van de riem helemaal zijn versleten.

Verschillende automerken die een distributieriem toepassen:

Alfa Romeo, Audi, BMW, Citroën, Fiat, Ford, Honda, Jaguar, Land Rover, Mazda, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Saab, Seat, Skoda, Smart, Volkswagen, Volvo.

wanneer distributieriem vervangen

Het op tijd vervangen van de distributieriem (ook wel distributiesnaar genoemd) is belangrijk en onderdeel van het onderhoud van de auto. De distributieriem zorgt onder andere voor de aandrijving van de nokkenas. Deze zorgt op zijn beurt voor het openen en sluiten van de kleppen van de motor.

Waarom distributieriem vervangen?

Een complete distributiesetDe distributieriem is meestal een van kunststof vervaardigde getande riem. De distributieriem van uw auto heeft onderhoud nodig! Bij het gebruik van de auto is de distributieriem aan slijtage onderhevig. Daar komt bij dat als de auto weinig rijdt, de distributieriem uitdroogt en veroudert. Bij sommige automerken moet de riem al na enkele jaren vervangen worden, ongeacht de kilometerstand van de auto.

Afhankelijk van het automerk staat distributieriem vervangen vanaf 100.000 km op het onderhoudsschema. De tijdige vervanging van de distributieriem is heel belangrijk. Bij ernstige slijtage (lang gebruik, inwerking van olie, vet en stof) kan de distributiesnaar een paar tanden verspringen of zelfs knappen tijdens het rijden.

Als de distributieriem van een draaiende motor verspringt of breekt, kan de schade aan de motor enorm zijn. Het is dus zaak om de distributieriem op tijd (volgens voorschrift van de fabrikant) te laten vervangen. De kosten van dit onderhoud zitten hem voornamelijk in het arbeidsloon, de distributieriem (set) zelf is een relatief goedkoop onderdeel. Bij de vervanging worden tevens de spanrollen en bijbehorende onderdelen vervangen.

Carrec Technocenter kan de vervanging van de distributieriem van uw auto verzorgen. We hebben de kennis in huis om de kwaliteit te garanderen. We hanteren een scherp werkplaatstarief, dus de prijs zal u aangenaam verrassen.

Meer vragen? Neem dan contact op.

waterpomp vervangen

De waterpomp van uw auto zorgt voor het rondpompen van de koelvloeistof in uw motor. De waterpomp slijt, net als alle draaiende delen, door het gebruik van uw auto. Het is een belangrijk onderdeel voor de koeling van uw motor. Als de waterpomp uitvalt, wordt uw motor erg heet, of gaat koken. Dit kan eveneens tot schade aan uw motor leiden.

Het vervangen van de waterpomp en (een deel van) de koelvloeistof van wordt vaak geadviseerd om gelijktijdig met de vervanging van de distributieriem te doen. Door de vervanging van de distributieriem en de waterpomp te combineren, spaart u dubbele reparatiekosten uit.

Automerken

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in onderhoud, (aankoop)keuringen en prestatieverbeteringen bij personenauto’s en campers. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(27 reviews)

reviews_like25 VAN DE 27 REVIEWERS RAADT ONS AAN

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.