Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Nu beschikbaar tot 17:00

Hoe wij uw camper in topconditie houden

Wij werken met alle plezier aan uw camper. Uit onze eigen ervaring en uit de samenwerking met de NKC weten we hoe belangrijk het is om uw camper in een betrouwbare staat te hebben. Niemand wil tijdens de vakantie problemen ondervinden die met goed onderhoud voorkomen konden worden.

Een camper behoeft een andere behandeling dan een personenauto. Naast het feit dat uw camper een compleet huis op wielen is, is er ook een verschil in rijgedrag. Het is voor een voertuig goed om regelmatig te rijden, wat bij een camper niet altijd mogelijk is in verband met winterstalling.

Goede voorzorgsmaatregelen nemen voor tijdens de winterstalling is een must. Maar ook een goede check wanneer de camper uit zijn winterslaap wordt gehaald en vaak meteen een marathon moet lopen is belangrijk. Wij wensen u een zorgeloze reis toe!

Onderhoudsbeurt

Voor personenauto’s geldt een vast interval voor het vervangen van bijvoorbeeld de motorolie en diverse filters, gebaseerd op gemiddeld intensief gebruik. Een camper wordt gedurende een korte periode intensief belast, terwijl het ’s winters stil staat. Zodoende behoeft camper onderhoud een individuele benadering.
Omdat we de techniek van de bedrijfswagen waarop de camper gebaseerd is goed kennen, zijn we uitstekend in staat om het technische gedeelte van camper onderhoud.

Bij een onderhoudsbeurt hoort ook een onderhoudsinspectie. De techniek van uw camper wordt volledig nagezien (uitgezonderd de techniek in het woongedeelte). Zie voor onze werkwijze voor het uitvoeren van onderhoudsbeurten deze link.

Verbeteringen

De meeste campers zijn, qua techniek, ontworpen om als bedrijfswagen te functioneren. Campers worden op verschillende punten anders gebruikt dan bedrijfswagens. Het kan zijn dat een relatief simpele aanpassing aan uw camper u een hoop rijplezier oplevert.

  • Hulpveren of een aangepast onderstel
  • Tuning van de motor

Aankoopcontrole camper

Bent u van plan een (nieuwe) camper of auto te kopen? Dan is dat meestal een flinke investering. Om verrassingen en kosten achteraf te voorkomen bieden wij een aankoopcontrole aan. Tijdens de aankoopcontrole maken we eerst een uitgebreide proefrit om de camper onder verschillende omstandigheden te leren kennen:

  • Rijden van hoge snelheden en lage snelheden
  • Rijden van glad wegdek en oneffen wegdek (drempels, klinkers etc.)
  • Rijden van snelweg en bochtige woonwijken

Na de proefrit wordt de camper op de brug gezet, de motorruimte geïnspecteerd, de wielophanging en de onderzijde gecontroleerd.

Na de inspectie laten wij u in de werkplaats zien wat onze bevindingen zijn. U krijgt van ons een lijst met onze bevindingen, kleinere en grotere. De lijst helpt u in het gesprek met de verkoper. Zij het om over de prijs te praten, zij het om defecten voor de aankoop opgelost te hebben.

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in onderhoud, (aankoop)keuringen en prestatieverbeteringen bij personenauto’s en campers. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(217 reviews)

reviews_likeBEKIJK HIER ONZE REVIEWS

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.