Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Helaas, wij zijn gesloten Wij zijn donderdag weer open vanaf: 08:00

We zeggen weleens voor de grap dat banden vooral rond en zwart moeten zijn. Maar wanneer we kijken naar wat voor technische snufjes een band bevat, dan begrijpen we ook beter waarom een goede band zo kostbaar is. 

Eigenschappen van banden

Een band moet onder alle denkbare omstandigheden optimale grip bieden, namelijk met:

  • Hoge snelheid
  • Nat, besneeuwd of vervuild wegdek
  • Oneffenheden in het wegdek
  • Tijdens uitwijkmanoeuvres
  • Bij een noodstop

Bovendien willen we niet dat: 

  • Een band snel versleten is
  • Banden het brandstofverbruik opdrijven
  • Banden voor trillingen zorgen
  • Banden veel lawaai maken

Kwaliteitsverschil Hankook

Wij monteren graag premium banden, om u langdurig een veilige en fijne rijbeleving te geven. Hankook is een opkomend merk wat erg goed aan de weg timmert. Sommige nieuwe auto’s worden zelfs afgeleverd op Hankook banden. Wij ervaren bij de gangbare modellen echter dat de kwaliteit van Hankook-banden veelal lager is dan van andere bekende premium merken. Omdat de prijsverschillen tussen Hankook en andere premiumbanden niet erg groot zijn, adviseren wij meestal alsnog om te kiezen voor bijvoorbeeld Michelin of Continental. Immers, een paar tientjes verschil ten opzichte van tienduizenden kilometers meer rijplezier en veiligheid, dan is de keuze snel gemaakt! Wij monteren graag premium banden, om u langdurig een veilige en fijne rijbeleving te geven. Een van de bandenmerken waar wij goede ervaringen mee hebben is Michelin. Michelin komt ook regelmatig uit bandentests als allerbeste band. Wie wil dat niet als het om veiligheid en comfort gaat?

Premium banden kopen

Zijn de banden van uw auto versleten? Of bent u zich vast aan het oriënteren op een nieuwe set? Wij kijken graag wat er voor uw auto beschikbaar is en geven u advies op maat, met een daarbij passende prijsopgave.

Belt u ons gerust voor meer informatie of schrijft u ons een berichtje met onderstaand formulier. Wij beantwoorden uw bericht doorgaans binnen 1 werkdag.

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in onderhoud, (aankoop)keuringen en prestatieverbeteringen bij personenauto’s en campers. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(217 reviews)

reviews_likeBEKIJK HIER ONZE REVIEWS

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.