Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Helaas, wij zijn gesloten Wij zijn vrijdag weer open vanaf: 08:00

Natuurlijk kunnen wij naast het volledige onderhoud inclusief onderstel en de uitlijning ook de banden voor uw auto verzorgen. Er zijn een hoop onderdelen waarvan vervanging of montage weinig verschil maakt voor de rijbeleving. Een nieuw oliefilter bijvoorbeeld is cruciaal voor het behoud van uw motor maar de auto zal er niet anders van gaan rijden.

Met het onderstel en de banden is dat een heel ander verhaal. Het verschil in grip, de capaciteit om water af te kunnen voeren maar ook het comfort en de slijtagepatronen van banden hebben direct invloed op de veiligheid én rijbeleving van uw auto.

Juist omdat wij er naar streven een optimale rijbeleving te realiseren, adviseren wij de banden die ten eerste natuurlijk passen bij de maatvoering, het vermogen en de snelheid van de auto maar zeker ook kijken we naar het gebruik, de rijstijl en de wensen van de berijder.

Banden cuppen

Banden waarvan wij weten dat deze snel “cuppen”, bijvoorbeeld waardoor er een soort haaientandpatroon op de band ontstaat, adviseren wij niet . Als een band gecupped is, maakt deze aanzienlijk meer afrolgeluid en kan zelfs voelbaar in de auto “hobbelen”. Ondanks dat de band technisch niet vervangen hoeft te worden, doet deze de rest van de levensduur afbreuk aan de rij-ervaring.

Onze werkplaats is voorzien van de juiste apparatuur om uw banden te monteren, te balanceren en de auto als dat nodig is ook uit te lijnen. Afgezien van het juiste stuur- en rijgedrag voorkomt dit ook dat de nieuwe banden snel weer verslijten omdat deze niet juist op de weg staan.

Weglegging en rijgedrag

Kortom, als u het belangrijk vindt dat uw auto de juiste wegligging heeft en voorspelbaar rijgedrag vertoont in alle omstandigheden, laat ons u dan goed adviseren over uw bandenkeuze. We zijn u er graag mee van dienst en kunnen bogen op vele jaren ervaring met honderden uiteenlopende berijders.

Als u een extra set wielen met winterbanden heeft, kunnen wij ook de winterwissel voor u verzorgen en de wielen opslaan. We controleren de staat van de set natuurlijk voor opslag, zodat u als het winter wordt niet voor verrassingen komt te staan.

Onderhoud merken banden

De verschillende merken banden waarmee we onderhoud uitvoeren zijn onder andere:

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in onderhoud, (aankoop)keuringen en prestatieverbeteringen bij personenauto’s en campers. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(217 reviews)

reviews_likeBEKIJK HIER ONZE REVIEWS

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.