Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Nu beschikbaar tot 17:00

Oorspronkelijk zijn wij een revisiebedrijf. We bouwen al decennia lang versnellingsbakken en motoren. Als we dat doen, beoordelen we ook de slijtage en schade van de onderdelen die we in handen krijgen na het uit elkaar halen van de oorspronkelijke motor. Door die ervaring herkennen we de soorten schades en of deze veroorzaakt zijn door oververhitting, smeertekort, overbelasting, etc..

Juist door die ervaring weten we hoe belangrijk onderhoud is voor de motor. De onderhoudsintervallen van veel auto’s zijn alleen maar langer geworden de afgelopen jaren terwijl de inhoud van het carter kleiner werd. Motoren moeten dus langer rondrijden met minder olie. Bovendien vervuilt de olie meer dan voorheen door allerlei systemen die de motor dwingen de uitstoot te verlagen en bijvoorbeeld uitlaatgassen een tweede keer verbranden.

Olie smeert, koelt en absorbeert vuil en vocht. Je kunt je dus voorstellen dat de olie naarmate de tijd en kilometers voortschrijden, steeds minder goed zijn werk doet en soms zelfs zodanig vervuild dat er verstopping van hydraulische systemen of van oliekanalen optreedt waardoor een smeertekort ontstaat. Om dat soort overmatige slijtage en schade te voorkomen adviseren wij tenminste iedere 20.000 kilometer of na één jaar om de auto onderhoud op maat te geven. “Op maat” omdat de onderhoudsbehoefte van een auto sterk afhankelijk is van de manier waarop de auto wordt ingezet.

Daarnaast controleren we de algehele staat om bestaande of aankomende problemen in beeld te brengen. Zagen garages vroeger een auto elke 10.000 kilometer, nu wordt er 20 of zelfs 30.000 kilometer mee gereden tot de volgende afspraak. We moeten dus kunnen voorspellen wat er in die periode versleten raakt. Er moet tenslotte weer een heel jaar of tenminste 20.000 kilometer probleemloos gereden kunnen worden.

In deze video zie je hoe we zo’n inspectie uitvoeren, het geheel van de auto en zijn rijgedrag beoordelen en zorgvuldig op alle mogelijke afwijkingen controleren. Het is de basis voor probleemloos autorijden!

In een volgende video zullen we bovendien gaan laten zien hoe we er voor zorgen dat we zo goed als alle vervuilde olie uit de motor krijgen en vervangen door schone. Dus abonneer je op ons Youtube kanaal als  je geen update missen wilt.

Op die manier zorgen we ervoor dat er weer lang, veilig en betrouwbaar gebruik gemaakt kan worden van de auto. Natuurlijk beschikken we over alle systemen die nodig zijn om de auto uit te lezen, de onderhoudsbehoefte te controleren en te restten en het (ook digitale) onderhoudsboekje bij te houden. Veel kijkplezier!

sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(27 reviews)

reviews_like25 VAN DE 27 REVIEWERS RAADT ONS AAN

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.