Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Nu beschikbaar tot 17:00

We staan bij Carrec Technocenter steeds meer bekend om onze upgrades aan het onderstel van auto’s. Meestal zijn die upgrades bedoeld om het karakter van een auto sportiever of leuker te maken. Toch kunnen we auto’s niet alleen sportiever, maar ook een stuk comfortabeler maken. Afgelopen maanden werden wij een aantal keer benaderd door verschillende ontevreden Volkswagen eigenaren. Allemaal hadden zij recent een nieuwe of zo goed als nieuwe Volkswagen Tiguan aangeschaft. De voornaamste klacht, ‘hij is oncomfortabel’. Nou, daar kunnen wij wel wat mee!

Schokdempers

Op onze pagina over schokdempers kun je lezen hoe belangrijk schokdempers zijn voor de rijeigenschappen van een auto. Een auto in het segment van de Volkswagen Tiguan is voor fabrikanten altijd uitdagend. Als je hem comfortabel wilt maken loop je het risico dat hij in bochten erg ver gaat overhellen. Maar als je dat overhellen, wat hoge auto’s als de Tiguan sowieso sneller doen, wil voorkomen moet je hem juist stugger maken. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt zit dit niet in de veren, maar voornamelijk in de schokdempers.

Waarom is de Tiguan niet comfortabel?

De klachten lijken zich te beperken tot de laatste generatie Tiguan. De combinatie tussen een nieuwe afstelling van de schokdempers en (nog) grotere wielen zorgen ervoor dat de auto stugger of zelfs oncomfortabel aanvoelt.

In de catalogus van de auto wordt deze ook aangeboden met zogenaamde adaptieve schokdempers. Met deze optie kan via een schakelaar in de auto een comfortabeler (zachte) of juist sportieve (hardere) instelling van het onderstel gekozen worden. Helaas is deze optie niet achteraf in te bouwen. Buiten dat wordt de Tiguan door het tekort aan microchips momenteel helemaal niet met die optie geleverd. Volkswagen heeft geen oplossing voor het probleem.

De oplossing

Gelukkig hebben wij een manier om uw Volkswagen Tiguan wel goed te laten rijden. Wij kunnen door montage van een set speciale, in Nederland ontwikkelde, Koni schokdempers de rij eigenschappen enorm verbeteren.

Het harde, oncomfortabele randje van de auto verdwijnt met gebruik van deze schokdempers volledig, terwijl de dynamiek van de auto in stand blijft. Dus geen harde bonken meer bij drempels, dwarsrichels of op klinkerwegen, en ook geen auto die ineens overmatig overhelt in de bocht. Het beste van 2 werelden!

Heeft u vragen over deze aanpassing of bent u benieuwd wat we voor uw auto kunnen doen? Neem gerust contact met ons op! We beantwoorden uw bericht zo snel mogelijk.

sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(217 reviews)

reviews_likeBEKIJK HIER ONZE REVIEWS

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.