Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Helaas, wij zijn gesloten Wij zijn vrijdag weer open vanaf: 08:00

Motor revisie kosten

Misschien vraagt u zich af, wat kost de revisie van mijn automotor?
Het juiste antwoord op die vraag moet zijn: dat is afhankelijk van de opdracht die u geeft!
Algemeen gesproken is revisie van een automotor echt wel iets anders dan een reparatie.

In de volksmond wordt er vaak gesproken over een “compleet gereviseerde motor”. Dat zou betekenen dat alle bewegende (slijtende) onderdelen van de automotor vervangen zijn door nieuwe en er een zogenaamde “nul-kilometer” motor is opgeleverd. In alle gevallen is het belangrijk om vast te stellen wat er precies bij deze revisie is gedaan.

Wat wordt er verstaan onder revisie?
Als bij een motor, na een breuk van de distibutie riem, nieuwe zuigers en nieuwe kleppen zijn geplaatst, misschien wel gelijk nieuwe cilinderbussen zijn geperst, is er dan sprake van motorrevisie? Of is het een deelrevisie of gewoon een (grote) reparatie? Ook op Wikipedia staat er maar weinig over revisie.
Uiteindelijk is het niet zo belangrijk of het nou een revisie of een reparatie is, het gaat er om precies te weten wat er aan de motor gedaan is en of u weer van de motor op aan kunt.

Wat verstaan wij onder reparatie van een motor?

Bij een reparatie is er meestal sprake van een concreet probleem. De auto kan nog wel te gebruiken zijn, maar het is duidelijk dat er iets aan de hand is. Stel, u verzoekt ons dat probleem op te lossen.
Er wordt bij Carrec Technocenter eerst vastgesteld wat de oorzaak van het probleem is en dat wordt aangepakt. Doordat het motorblok wordt gedemonteerd wordt er soms aanvullende slijtage of een ander beginnend probleem vastgesteld. In overleg met u wordt dat dan ook aangepakt.
Daarmee is de motor gerepareerd en op een aantal punten weer zo goed als nieuw.

Wat is motor reviseren?

Bij een revisie hoeven er geen klachten over de motor te zijn, maar is bijvoorbeeld wel duidelijk dat het motorblok inmiddels vele kilometers heeft gemaakt en versleten is. Olie gebruik is daar een indicatie van.
Bij revisie wordt de motor uit elkaar gehaald en de onderdelen zorgvuldig gecontroleerd. Onderdelen die zijn versleten worden vervangen of worden weer “zo goed als nieuw” hersteld. Onderdelen waarvan bekend is dat die tegen het eind van hun levensduur zijn, kunnen preventief worden vervangen. Bijvoorbeeld de olie- of waterpomp, de koelslangen, de dynamo, delen van het brandstofsysteem en dergelijke.
Bij een revisie weet je meestal pas achteraf precies wat er moest worden vervangen en is de motor weer zo goed als nieuw. Uiteraard kan Carrec Technocenter een revisie van de motor voor u verzorgen.

Merken

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in onderhoud, (aankoop)keuringen en prestatieverbeteringen bij personenauto’s en campers. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(217 reviews)

reviews_likeBEKIJK HIER ONZE REVIEWS

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.