Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Nu beschikbaar tot 17:00

Er zijn een aantal mogelijkheden om vast te stellen of de koppelingsplaten van uw auto versleten zijn.

Naarmate uw koppelingsplaten slijten, dient de vrije slag op uw koppelingspedaal te worden bijgesteld. Aan de hand daarvan is de staat van de koppelingsplaten (in hoeverre deze versleten zijn) af te leiden. Een garage is zodoende in staat om u tijdig te waarschuwen dat de “koppeling er aan zit te komen”. Bij zelfstellende of hydraulische systemen, is dat niet het geval. Dan merkt u het alleen in de bediening.
Is de slag kort en zit de koppeling helemaal “boven in”, dan kan dat een indicatie zijn voor versleten koppelingsplaten. Hier ziet een foto van zeer ernstig versleten koppelingsplaten.

U kunt zelf ook een eenvoudige test doen. Rijdt met de auto in de hoogste versnelling ongeveer 70-80 km/h (neem de ruimte en blijf te allen tijde op het overige verkeer letten!). Geef vervolgens vol gas. De versnelling van de auto en het oplopen van het toerental van de motor moeten gelijke tred blijven houden. Versnelt het toerental van de motor eerst, om vervolgens af te nemen, dan is uw koppeling versleten.

Wat er dan in feite gebeurt, is dat de koppeling gaat slippen door de trekkracht (het koppel) van de motor, in plaats van alle kracht naar de versnelling(sbak) van de auto te leiden. Laat dan uw koppeling vervangen bij Carrec Technocenter.

Wat kunt u doen?

Heeft u twijfel of uw koppeling, drukgroep of vliegwiel versleten is? Carrec Technocenter heeft veel ervaring in het vervangen van koppelingsplaten, de drukgroep en het 2-massavliegwiel.

Kom gerust langs, of neem contact op.

Koppeling zelf kapot?

Wilt u meer lezen over symptomen of problemen, die mogelijk worden veroorzaakt door een probleem met uw koppeling?

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in onderhoud, (aankoop)keuringen en prestatieverbeteringen bij personenauto’s en campers. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(217 reviews)

reviews_likeBEKIJK HIER ONZE REVIEWS

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.