Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Helaas, wij zijn gesloten Wij zijn maandag weer open vanaf: 08:00

De distributieketting is bedoeld om langer mee te gaan dan de distributieriem maar is zeker ook aan slijtage onderhevig. Door het afnemen van de inwendige weerstand van moderne motoren, worden kettingen ook steeds lichter uitgevoerd. Tegenwoordig is een distributieketting niet veel meer dan een gemiddelde fietsketting. Met name de bij de distributieketting horende onderdelen, zoals de geleiders en de spanners, hebben het zwaar te verduren. Bovendien wordt de ketting op spanning gehouden door een hydraulische spanner, op oliedruk dus.

Hoe jonger en kleiner de motor, hoe minder olie er in het carter zit en hoe langer er mee gereden mag worden tussen de beurten. Vervuilde olie kan het hydraulische systeem verstoppen waardoor de kracht van de spanner afneemt of wegvalt. Klapperen van de ketting is het gevolg. Zodoende krijgen steeds meer jonge motoren problemen met de kettingdistributie. We vervangen dan ook regelmatig kettingdistributies van relatief jonge auto’s.

Een versleten distributieketting kan te lang worden, breken en verspringen. Als de distributieketting bij een draaiende motor verspringt of breekt, is er schade aan de motor omdat de zuigers de kleppen raken. De kleppen slaan dan krom en breken soms af. Het is dus van het grootste belang dat dit voorkomen wordt. Vaak kondigt een probleem met de distributieketting zich aan door bijgeluiden. Zowel bij de koude start als bij door en door warme motor kan dit optreden, vaak is het een ratelend geluid. Wees alert en bij twijfel luisteren we graag even met u mee. Want zoals altijd geldt ook in dit geval dat voorkomen veel beter is dan genezen!

 

sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(27 reviews)

reviews_like25 VAN DE 27 REVIEWERS RAADT ONS AAN

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.