Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Helaas, wij zijn gesloten Wij zijn maandag weer open vanaf: 08:00

De 2.2 tdci motoren van Ford lijken, afhankelijk van het gebruik van het voertuig, inspuitproblemen te hebben. De verstuivers werken dan met een fors hogere openingsdruk dan normaal, waardoor motorschade kan ontstaan omdat de kop van de zuiger als gevolg van overbelasting smelt of breekt.

Op de site van de Nederlandse Kampeerauto Club, de NKC, is hier ook aandacht aan besteed. Zelf nu nog testen wij regelmatig Campers op basis van de Ford Transit met deze motoren om de problemen in beeld te krijgen, en waar mogelijk motorschade te voorkomen. Het beeld dat ontstaat is dat het om voertuigen gaat die langere tijd stilstaan, bedrijfswagens met deze motoren die dagelijks ingezet worden zien we niet of nauwelijks met deze problemen.

Ons advies is dan ook als volgt:

– Vervang tijdig het brandstoffilter, bij voorkeur elke 3 jaar of 60.000 kilometer,

– Test iedere 3 jaar de verstuivers,

– Zet de auto met een volle of zo goed als volle tank in de stalling,

– Tank premium brandstoffen, vooral in het buitenland kan brandstof van mindere kwaliteit zijn,

– Wees alert op het rijgedrag van de auto, vermindert vermogen, verhoogd verbruik, ander motorgeluid etc. zijn allen tekenen van mogelijke problemen. Rijdt niet met dergelijke klachten door maar meld u z.s.m. bij een gespecialiseerd bedrijf voor diagnose.

Als u twijfelt over de staat van uw verstuivers is het advies om deze te laten demonteren en testen. Dit is de enige goede manier om de staat ervan te bepalen. Uiteraard kunnen wij u hiermee van dienst zijn. Omdat het voorkomt dat 1 of meerdere verstuivers vervangen moeten worden en dit vooraf niet in te schatten is, heeft een dergelijke klus normaal gesproken een doorlooptijd van ongeveer 3 werkdagen.

Wij zijn een Bovag gecertificeerd bedrijf en werken dagelijks aan alle merken en typen brandstofsystemen. Indien gewenst kunt u op korte termijn met de camper bij ons terecht. Mochten er naar aanleiding van dit bericht nog vragen resteren aarzel dan niet om even te bellen, wij staan u graag te woord.

sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(27 reviews)

reviews_like25 VAN DE 27 REVIEWERS RAADT ONS AAN

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.