Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Helaas, wij zijn gesloten Wij zijn maandag weer open vanaf: 08:00

De 2.2 tdci motoren van Ford lijken, afhankelijk van het gebruik van het voertuig, inspuitproblemen te hebben. De verstuivers werken dan met een fors hogere openingsdruk dan normaal, waardoor motorschade kan ontstaan omdat de kop van de zuiger als gevolg van overbelasting smelt of breekt.

Op de site van de Nederlandse Kampeerauto Club, de NKC, is hier ook aandacht aan besteed. Op dit moment testen wij wekelijks meerdere Campers op basis van de Ford Transit met deze motoren om de problemen in beeld te krijgen en waar mogelijk motorschade te voorkomen. Het beeld dat ontstaat is dat het om voertuigen gaat die langere tijd stilstaan, bedrijfswagens met deze motoren die dagelijks ingezet worden zien we niet of nauwelijks met deze problemen.

Ons advies is dan ook als volgt:

– Vervang tijdig het brandstoffilter, bij voorkeur elke 3 jaar of 60.000 kilometer,

– zet de auto met een volle of zo goed als volle tank in de stalling,

– tank premium brandstoffen, vooral in het buitenland kan brandstof van mindere kwaliteit zijn,

– wees alert op het rijgedrag van de auto, vermindert vermogen, verhoogd verbruik, ander motorgeluid etc. zijn allen tekenen van mogelijke problemen. Rijdt niet met dergelijke klachten door maar meld u z.s.m. bij een gespecialiseerd bedrijf voor diagnose.

Als u twijfelt over de staat van uw verstuivers kunnen wij een test uitvoeren om te bepalen of de verstuivers goed functioneren. Die test kost € 200,- inclusief btw en geeft aan of er problemen aanwezig zijn. Mocht uit de test blijken dat er verstuivers niet goed zijn, dan moeten deze gedemonteerd worden om vast te stellen welke er niet goed functioneren.

Wij zijn een Bovag gecertificeerd revisiespecialist en werken dagelijks aan alle merken en typen brandstofsystemen. Indien gewenst kunt u vrijwel per direct met de camper bij ons terecht. Mochten er naar aanleiding van dit bericht nog vragen resteren aarzel dan niet om even te bellen, wij staan u graag te woord.

sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(27 reviews)

reviews_like25 VAN DE 27 REVIEWERS RAADT ONS AAN

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.