Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Nu beschikbaar tot 17:00

Chiptuners zijn er in vele soorten en maten, evenals de methoden om een auto aan te passen en de omstandigheden waaronder het gedaan word. Om de kwaliteit waar Carrec Technocenter voor staat optimaal te borgen gaat chiptuning bij ons als volgt:

 

Controle voor chiptuning

De auto wordt door Carrec Technocenter vooraf gecontroleerd op een aantal cruciale punten, waar nodig zullen wij reparatie of vervanging adviseren. Aanpassingen aan de software hebben namelijk weinig tot geen nut als niet alle componenten goed functioneren. Vervolgens worden de wensen van de berijder in kaart gebracht. Pas als we zeker weten dat we hier aan tegemoet kunnen komen en de auto de juiste basis heeft voor chiptuning, gaan we aan de slag.

 

Chiptuning stap 1: Uitlezen software

Na de eerste controle word de software van de ECU / het motorregelapparaat uitgelezen op één van de eerder beschreven manieren. Tijdens dit uitlezen word er aan de auto zelf niets gedaan, alleen de software op de ECU word 2 keer gekopieerd. Van die kopie slaan we 1 exemplaar op in een speciale database, op die manier zijn we altijd in staat de auto in originele staat te herstellen. De 2e kopie die is gemaakt wordt bewerkt.

 

Chiptuning stap 2: Aanpassen software

Na het uitlezen en kopiëren van de software kan deze aangepast worden. Carrec Technocenter doet dit samen met een partner die gespecialiseerd is op dit gebied. De combinatie van onze kennis van inspuitsystemen en de inwendige motor opgeteld bij de specialisatie op softwaregebied van onze partner zorgt voor een optimaal resultaat.

 

Chiptuning stap 3: Terugschrijven software en testen van de auto

De laatste stap is het terugschrijven van de software in de ECU / het motorregelapparaat en testen van de auto. Zoals altijd word eerst proefgereden en een behoorlijk aantal cruciale motormanagementwaarden gecontroleerd met onze diagnose apparatuur.

Als de auto zich gedraagt zoals wij weten dat de berijder dit wenst, wordt de auto opgeleverd.

Wilt u nog meer weten? Wacht dan niet en stel uw vraag!

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in onderhoud, (aankoop)keuringen en prestatieverbeteringen bij personenauto’s en campers. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(217 reviews)

reviews_likeBEKIJK HIER ONZE REVIEWS

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.