Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Nu beschikbaar tot 17:00

WAAROM CAMPERS TUNEN?

Wat meer trekkracht, waardoor rijden in de bergen of even een vrachtwagen inhalen veel makkelijker gaat is een goede reden om de software van de motor in een camper aan te passen, ook wel camper tuning genoemd. Mits de motor is goede conditie is en geen mankementen vertoont natuurlijk.

Welke campers zijn geschikt voor chiptuning?

Eigenlijk is elke modernere (grofweg vanaf bouwjaar 2000) camper te chippen, of dat nu een Fiat Ducato, Mercedes Sprinter, Ford Transit of Peugeot Boxer is. Door de motor te chiptunen, benutten we het volledige potentieel ervan.  Veel motoren zijn namelijk in verschillende vermogensvarianten geleverd. Als we weten wat het vermogen is van de sterkste motor, is dat dus het potentieel waarvan de fabrikant weet dat dit veilig benut kan worden. In een aantal gevallen is er nog meer ruimte in het ontwerp van de motor en kunnen we nog wat verder upgraden. Uiteraard altijd met respect voor het materiaal.

ERVARING

We werken alweer heel wat jaren aan campers, we onderhouden, repareren en reviseren campers tenslotte. Bovendien kennen we de bedrijfsauto’s waarop de campers gebaseerd zijn als geen ander. Dat is ook de reden dat we zo grondig en stapsgewijs kunnen controleren of de motor helemaal in orde is. We controleren het storingsgeheugen, maken vervolgens een proefrit voor en na de tuning waarbij we de motorstuurdata bekijken om te zien of alles werkt zoals het bedoeld is. Als laatste check voeren we voor we gaan programmeren een visuele inspectie van de camper uit in de werkplaats.

VLOT

Er zijn veel situaties waarin je je helemaal niet, of in ieder geval maar kort wilt bevinden. Op een snelweg met een slakkengangetje de berg oprijden omdat je vermogen mist, is vervelend door achterop komend verkeer. Een vrachtwagen inhalen waarvoor je een aanloopje moet nemen om er niet veel te lang naast te zitten of er voorbij te kruipen, zorgt voor stress die je niet wilt op reis.
Zoals in bovenstaande video te zien is, pakt de motor na de tuning veel makkelijker op, voelt soepeler aan en is schakellui te rijden. Het grootste voordeel zit in de versnelling van de camper, die secondes sneller waardoor bijvoorbeeld inhalen veel makkelijker wordt.

GARANTIE EN APK?

Wij doen uiteraard niets aan campers of de techniek ervan waar het niet voor bedoeld is. Laat staan dat het wettelijk niet in orde zou zijn. Ook de APK is dus voor de motor geen enkel probleem na het uitvoeren van chiptuning bij uw camper. De fabrieksgarantie is meestal twee jaar. Voor hele jonge campers is het verstandig om met de dealer van de camper te bespreken of die garantie onverminderd blijft gelden na het chippen. Is de Camper wat ouder en is de fabrieksgarantie inmiddels vervallen, maakt dat niet meer uit.

Uw camper chippen?

Bent u benieuwd geworden wat de mogelijkheden voor chiptuning van uw camper zijn? Aarzel dan niet om on meer informatie te vragen. Dat kan door ons te bellen op: 0346-350890, een bericht te sturen via onderstaand formulier of te mailen naar: info@carrec-technocenter.nl

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in onderhoud, (aankoop)keuringen en prestatieverbeteringen bij personenauto’s en campers. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(217 reviews)

reviews_likeBEKIJK HIER ONZE REVIEWS

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.